Hjem Verden WHO forventer 700.000 coronadødsfald i Europa til vinter: Nogle lande vil blive ramt i ‘uhyggelig grad’

WHO forventer 700.000 coronadødsfald i Europa til vinter: Nogle lande vil blive ramt i ‘uhyggelig grad’

af Extra Avisen
WHO forventer 700.000 coronadødsfald i Europa til vinter: Nogle lande vil blive ramt i ‘uhyggelig grad’

Coronaen er langt fra færdig med at hærge Europa.

Og pandemien vil koste mange flere menneskeliv. Sådan lød vurderingen i går fra Verdenssundhedsorganisationen WHO‘s europæiske afdeling, der har hovedkontor i København.

Herfra skønnes det, at antallet af døde i Europa med covid-19 vil stige med yderligere 700.000 frem til 1. marts 2022, hvor det samlede dødstal på kontinentet vil runde 2,2 millioner, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

WHO siger samtidig, at man frygter “stærkt eller ekstremt stress på intensivafdelinger i 49 ud af 53 lande” fra nu af og frem til 1. marts.

Selvom tallene er udtryk for et skøn, er de alarmerende i sig selv, siger Flemming Konradsen, professor i Global Sundhed ved Københavns Universitet.

– De her modeller er behæftet med stor usikkerhed, men det er det bedste skøn, vi har, at det kommer til at gå fra de 1,5 millioner, der er registreret indtil videre, til over 2,2 millioner. Så det er alvorlige tal, siger han.

En uhyggelig situation

Tallet, som ifølge Flemming Konradsen ikke er præcist, skal blandt andet hjælpe de 53 lande i den europæiske WHO-region til at guide sig ind på, hvor alvorlig situationen potentielt kan blive i løbet af de næste par måneder.

Og der er meget store forskelle på, hvor alvorligt det er, alt afhængigt af, hvor man kaster blikket hen på det europæiske kontinent, siger han.

– De lande, der er i Vestbalkan, Centralasien og dele af Centraløsteuropa, vil blive ramt i en grad, så det er uhyggeligt, hvorimod det i vores del af verden står meget mindre slemt til i deres fremskrivninger, siger han og fortsætter:

– Vi har nogle lande, hvor de vil stå i en situation, der ikke har været mere alvorlig i hele pandemiens forløb. Graden vil være afhængig af, hvordan de sætter ind med restriktioner og i hvor høj grad de lykkes med at udbrede vaccinerne endnu mere, siger han.

Source link

Flere Artikler