Weinstein benægter Jolies anklager om seksuelle overgreb: ‘Det er løgn – der har aldrig været et overgreb’


»Du er Angelina Jolie, jeg er sikker på, at alle mænd og kvinder i verden viser interesse i dig. Betyder det så, at du føler dig overgrebet af hele verden?«

Sådan lød ordene fra sexovergrebsdømte filmproducer Harvey Weinstein søndag, som modsvar på Angelina Jolies nylige beretninger om overgreb. Det skriver mediet News.

Det er ikke første gang, at Angelina Jolie udtaler sig om seksuelle overgreb fra Harvey Weinstein.

I et nyt interview til The Guardian fortæller hun igen om sine oplevelser med filmproduceren.

En udmelding Harvey Weinstein – via hans assistent – omtaler som: »usand og et forsøg på clickbait-omtale« til TMZ.

Angelina Jolies nylige udtalelser om Weinsteins overfald kom lørdag under et interview om hendes nye bog ‘Know Your Rights: And Claim Them’ hos The Guardian.

Her fortæller verdensstjernen, at hun som 21-årig under indspilningen af ‘Playing By Heart’, måtte flygte for at undslippe et seksuelt overgreb fra Weinstein.

»Hvis man får sig selv ud af rummet og undslipper overgrebet, tænker man måske, at han forsøgte at overfalde én – men ikke gjorde det. Sandheden er, at forsøget på overfald og oplevelsen af, at blive forsøgt overfaldet, er et overgreb«, siger Angelina Jolie blandt andet i interviewet.


På billedet ses Angelina Jolie (V) og Gillian Anderson (H) til premieren på filmen 'Playing By Heart'.


På billedet ses Angelina Jolie (V) og Gillian Anderson (H) til premieren på filmen ‘Playing By Heart’.
Foto: LUCY NICHOLSON

Vis mere

Ifølge Weinstein er sammenkoblingen mellem bogen og de yderligere udtalelser om overgreb et forsøg på at sælge flere bøger.

»Der var aldrig et overgreb og der var heller aldrig et forsøg på overgreb,« siger Weinstein.

Angelina Jolie delte første gang – sammen med flere andre kvindelige skuespillere – beretninger om seksuelle overgreb til New York Times i 2017. Her fortalte hun, at hun havde dårlige oplevelser med Harvey Weinstein i sin ungdom og af den grund, ikke siden har ønsket at arbejde sammen med ham.

»Jeg holdt mig væk og advarede andre om ham. Jeg husker at fortælle min forhenværende mand, Jonny – som håndterede situationen godt – at han skulle sprede mine ord til andre mænd: ‘Lad ikke piger gå alene med ham’,« fortæller Angelina Jolie blandt andet i interviewet.

Hun fortæller i forlængelse heraf, at hun efterfølgende har sagt nej til roller – blandt andet i The Aviator – netop fordi Weinstein var involveret.

Harvey Weinstein afsoner i øjeblikket en 23 år lang dom for voldtægt og seksuelle overgreb.Source link

Advertisement