Hjem +18 Ville du date en med et handicap?

Ville du date en med et handicap?

af Extra Avisen
Ville du date en med et handicap?

Vi ser ud til at være kommet til et sted i vores samfund, hvor det ‘rigtige’ svar på dette burde være ‘ja selvfølgelig’. En person med et handicap er en person, som jeg kunne forelske mig i på samme måde som alle andre. Men ville vi virkelig give os selv tilladelse til at date en med et handicap?

For nylig tog jeg mig tid til at reflektere over dette og over, hvordan det kunne være at finde mig selv handicappet. Hvad angår minoritetsgrupper, er det at blive en person med et handicap den ene gruppe, vi kunne befinde os i fra den ene dag til den anden. Enhver person kan til enhver tid komme ud for en ulykke eller en sygdom, der gjorde dem permanent handicappede.

Hvordan ville jeg blive påvirket i dette tilfælde?

Ville jeg gå ud fra, at mit sexliv var afsluttet?

Ville jeg være bange for, at min partner ville forlade mig på grund af mit handicap?

Jeg må indrømme, at jeg havde lidt svært ved at forestille mig, hvordan jeg ville reagere på denne vending, og jeg tror bestemt, at jeg ville være bange for min ønskelighed som partner, hvis jeg blev en med et handicap.

Måske ville jeg have ondt det meste af tiden og ikke interesseret i sex.

Måske ville jeg ikke være i stand til at bevæge mig på de samme måder, som jeg er vant til.

Hvad hvis jeg havde ændret sensorisk bevidsthed.

Så mange muligheder og så mange ting, som folk navigerer i i deres liv og forhold. Jeg har så meget respekt for alle med et handicap, bare i at finde måder at leve på i hvert øjeblik.

Måske er dette den største lære for mig fra denne kontemplative øvelse; at leve i nuet og være taknemmelig for det, jeg har. Denne holdning glemmes så ofte, når vi er ‘funktionsdygtige’ mennesker og så vigtig, når vi lever som ‘handicappede’.

Jeg begyndte at spekulere på, om jeg faktisk går glip af at være så ‘normal’. Måske er det mig, der skal lære noget (eller mange ting)! Kunne jeg dekonstruere mine ophidselsesmønstre og mine vaner omkring sex og intimitet for at være mere inkluderende? Da jeg åbnede op for denne indre dialog, fandt jeg ud af, at min kreative hjerne kom med nogle sjove og interessante muligheder.

At arbejde med åndedrættet kan være meget oplivende, og vores åndedræt er noget, de fleste af os kan udforske på en eller anden måde. At bevæge åndedrættet i vores krop, mærke åndedrættet gå ind og ud af vores næse eller mund, lede vores åndedræt med vores sind mod en objektiv, opbyggende erotisk ladning med vores ånde. Disse ting syntes alle mulige selv ud fra erfaringerne fra en person med et handicap.

Fantasier slog mig som en anden måde, hvorpå næsten enhver kan udforske deres egne mønstre af ophidselse og erotisk begær. At kunne fantasere kræver ikke meget udover en fantasi og kan være et så stærkt værktøj til at nyde vores seksualitet.

Uanset om sex i den traditionelle betydning af kropsdele, der indsættes i andre dele, er tilgængeligt eller ej, er der masser af plads til udforskning og nydelse af nydelse. Jeg føler mig meget mere sikker på, at jeg faktisk kunne nyde og finde taknemmelighed over at have et handicap eller for at date en med et handicap efter at have brugt lidt tid og omtanke i mulighederne. Jeg indser endda, at jeg er nysgerrig efter at vide mere om, hvordan mennesker med handicap oplever deres glæde og deres erotik.

Der er så meget mere i vores seksuelle liv, end vi selv er klar over!

Flere Artikler