Værdihåndteringsfirma kræver 228 millioner fra rival


Advertisement

De seneste år har to værdihåndteringsfirmaer ligget i strid, men nu har den ene part – Nokas – fået medhold i en del af en konkurrencesag mod modparten Loomis.

Det er Sø- og Handelsretten, der mandag traf en delafgørelse i et søgsmål, der handler om konkurrencebegrænsende aftaler og misbrug af en dominerende stilling på markedet.

Selve afgørelsen er dog først offentligt tilgængelig på rettens hjemmeside om fire uger, men mediet FinansWatch har fået udfaldet bekræftet af Anders Gaba, der er administrerende direktør i Nokas.

Han oplyser, at ‘der blandt de fem dommere er enstemmighed om den del af sagen, der vedrører den væsentligste del af erstatningskravet’.

Nokas, der håndterer og opbevarer kontanter for flere danske pengeinstitutter, har ifølge erhvervsmediet krævet 228 kroner plus renter i erstatning den svenske konkurrent Loomis.

Det skyldes, at Nokas mener, at Loomis begrænsede konkurrencen på markedet efter købet af konkurrenten Bankernes Kontantservice (BKS) i 2016.

Også Loomis bekræfter udfaldet. Det er sket i en børsmeddelelse, hvor virksomheden oplyser, at det drejer sig om praksis og aftaler indgået mellem 2014 og 2016.

Værdigiganten mener dog ikke, at den har gjort noget galt.

– Loomis vil kære dagens afgørelse, da Loomis er overbevist om, at Loomis har handlet i overensstemmelse med de relevante love, skriver selskabet i børsmeddelelsen ifølge FinansWatch.

Selv om der er kommet en delafgørelse, er der intet nyt om erstatningen. Det spørgsmål skal behandles særskilt, og det sker ifølge Loomis formentlig først, når kæreprocessen er overstået.Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide