Udvist bandemedlem sneg sig med på evakueringsfly


Advertisement

En udvist 23-årig afghaner med tilknytning til den forbudte bande Loyal To Familia (LTF) har sneget sig med på et af Udenrigsministeriets evakueringsfly fra Afghanistan.

Det fremgår af en sigtelse mod manden, der i dag er blevet fremstillet i dommervagten i København.

Manden er sigtet for at overtræde sit indrejseforbud ved i går den 22. august 2021 kl. 13:15 at være indrejst i Københavns Lufthavn, til trods for at han var meddelt et indrejseforbud i forbindelse med en dom.

Den sigtedes forsvarer oplyste, at den anholdte har sin far og flere søskende i Danmark, og at han er kommet til Danmark for at bringe sig selv i sikkerhed på grund af situationen i Afghanistan.

Anklageren fortalte i retten, at den anholdte kom med på evakueringsflyet ved at udgive sig for at være sin bror. Han har hverken pas eller id-kort, men har nu bekræftet sin rigtige identitet.

Den 23-årige har angiveligt tilknytning til LTF og er tidligere blevet idømt 3 år og 11 måneders fængsel for overtrædelse af våbenlovgivningen. Han blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt, og blev den 12. juli 2021 sendt til Afghanistan via Istanbul.

I foråret 2019 blev han sigtet for at have stjålet adskillige våben og våbendele fra en adresse i København.

Ifølge politiet skulle manden have skaffet sig adgang til lejligheden ved at bryde døren op, hvorfra han stjal flere forskellige rifler, pistoler, knive og en særdeles værdifuld afrikansk sabelkniv.

Da han senere samme dag blev anholdt, var han i besiddelse af flere af våbnene. Han blev i den forbindelse varetægtsfængslet i 14 dage. Han nægtede sig skyldig.

Nu er manden varetægtsfængslet i 24 dage. Det er tvivlsomt, om den 23-årige kan sendes tilbage til Afghanistan.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har meldt ud, at Danmark foreløbig stopper tvangsudsendelser til Afghanistan, fordi Taliban alligevel ikke vil tage imod dem. Stoppet for udsendelser gælder foreløbig frem til 8. oktober.

 Source link

Advertisement

Advertisement