Sygeplejerskerne udvider strejken igen


Advertisement

Nyt strejkevarsel vil sende yderligere 173 sygeplejersker i strejke fra 21. september. Det vil primært påvirke psykiatrien

Sygeplejerskerne lægger yderligere pres på og udvider strejken med 173 sygeplejersker fra 21. september. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Sygeplejerskerne lægger yderligere pres på og udvider strejken med 173 sygeplejersker fra 21. september. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Sygeplejerskerne udvider for sjette gang strejken.

Fra 21. september vil yderligere 173 sygeplejersker strejke, oplyser Dansk Sygeplejeråd (DSR) i en pressemeddelelse, hvis der ikke er fundet en løsning inden da.

I den udvidede strejke vil det primært være psykiatrien, der rammes. Det vil primært være borgere, der venter på udredning og behandling samt forebyggende indsatser. Patienter, der er indlagt i psykiatrien, vil ikke blive ramt.

Og det er ifølge DSR-formand Grete Christensen nødvendigt.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke har været nogen nem beslutning at udtage psykiatrien, men vi gør det for at lægge maksimalt pres på arbejdsgivere og politikere.

– Det er desværre umuligt for sygeplejerskerne at strejke, uden at det giver gener og utryghed for patienter og borgere. Her har vi så en gruppe af borgere, som er særligt sårbare, og derfor håber jeg også meget, at vi undgår at nå derhen, udtaler formanden i pressemeddelelsen.

Alvorlig situation
Ifølge Grete Christensen er den udvidede strejke et opråb til politikere og arbejdsgiver, der skal anerkende situationens alvor.

– Psykiatrien er endnu et eksempel på, hvor sygeplejerskernes kompetencer bliver brugt, og hvordan det hele falder sammen, hvis der ikke er nok sygeplejersker.

– Det arbejde vil vi simpelthen honoreres ordentligt for, og det er det, vi prøver at få arbejdsgivere og politikere til at forstå, udtaler DSR-formanden.

De 173 sygeplejersker, der udtages til strejke, fordeler sig over landets fem regioner. Den udvidede strejke kommer blandt andet til at ramme børn og unge i Region Hovedstaden, som afventer udredning og efterfølgende tilbud om behandling i psykiatrien.

Aktuelt strejker omkring 5700 sygeplejersker, hvilket svarer til knap en ud af ni af DSR’s medlemmer i landets regioner og kommuner.

Den næste tid slutter yderligere 800 sygeplejersker sig til strejken.

Opdateres …Source link

Advertisement