Sygeplejersker udvider strejke med 700 medlemmer

Formand i  Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, varslet yderligere strejke. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix


Dansk Sygeplejeråd udvider strejken, oplyser fagforbundet i en pressemeddelelse

Vores politiske kommentator argumenterede allerede tidligt i forløbet for, at strejken kan blive langvarig.

Konflikten mellem Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner samt Kommunernes Landsforeningen spidser til.

Dansk Sygeplejeråd udvider sin strejke og udtager yderligere 702 sygeplejersker til strejke fra 10. august, oplyser fagforbundet i en pressemeddelelse.

19. juni gik knap 5400 sygeplejersker i strejke, da medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd to gange havde afvist de overenskomster, som arbejdsgiverne og lønmodtagerne i kommuner og regioner var nået frem til.

Siden da har det overrasket Grete Christensen, at strejken ikke har fået mere opmærksomhed. Derfor udvides strejke ifølge hende nu i et forsøg på at øge fokus arbejdsstriden.

‘Vi er nødt til at gøre noget for at få politikerne og arbejdsgivernes i tale, og gøre dem opmærksom på, at vi mener det her alvorligt. Hvis der ikke bliver gjort noget ved sygeplejerskernes løn og arbejdsvilkår, så kommer vi i fremtiden til at mangle endnu flere sygeplejersker, og det vil gå hårdt ud over sundhedsvæsenet’, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen i pressemeddelelsen.

Formand i  Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, varslet yderligere strejke. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, varslet yderligere strejke. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

De områder, som nu bliver udtaget til strejke, er primært inden for planlagt kirurgi, anæstesi, opvågning, ambulatorier og nogle IT-funktioner. Derudover rammes en del af de funktioner, som visiterer patienter videre til behandling andre steder, skriver fagforbundet.

‘Det kan lyde som en mindre optrapning af konflikten med 702 flere sygeplejersker. Men deres arbejde har betydning for mange andre led i sundhedsvæsnet, så det vil få en meget bredere effekt og påvirke arbejdet for andre faggrupper, siger Grete Christensen.

Strejke i regionerne
I første omgang øges strejken i regionerne, men Grete Christensen vil ikke udelukke, at strejken kan udvides til kommunerne på et senere tidspunkt.

‘Der er allerede mange kommuner, hvor hverdagen ikke hænger sammen, fordi normeringerne nogle steder er presset helt i bund, og ofte er kombineret med flere ubesatte stillinger. Så den nuværende strejke kan i den grad mærkes i kommunerne, uden at vi udtager flere lige nu – og det påvirker også hospitalerne, siger hun.

Dansk Sygeplejeråd skal give arbejdsgiverne fire ugers varsel før en optrapning kan evakueres, hvilket ligger til grund for, at strejkeudtaget først øges fra augustSource link