Stjerner genforenes


Bille August arbejder netop nu på et nyt stort filmprojekt sammen med skuespilleren Esben Smed, der også havde hovedrollen i instruktørens anmelderroste ‘Lykke-Per’

Esben Smed (t.v.) er atter at finde i en Bille August-film. Foto: Rolf Konow
Esben Smed (t.v.) er atter at finde i en Bille August-film. Foto: Rolf Konow

Flere danske instruktører sværger ofte til at benytte de samme skuespillere i flere af sine film – med Anders Thomas Jensen og Thomas Vinterberg som nogle af de mest klare eksempler.

Men nu vil Bille August, 72, også være med på vognen. I hvert fald er der lagt op til en genforening mellem mester-instruktøren og 37-årige Esben Smed.

Sidstnævnte spillede den altoverskyggende hovedrolle i ‘Lykke-Per’ fra 2018, og nu står han atter i front i en kæmpe Bille August-film.

Der sker i ‘KYSSET’, der får premiere om præcis et år – 18. august 2022. Her spiller han rollen som Anton.

Optagelserne er endnu ikke gået i gang, men det kommer til at ske allerede fra 30. august og nogle måneder frem både på Fyn og i Ungarn.

Man kan ikke beskylde Bille August for at hvile på laurbærrene. Efter premieren på hans Karen Blixen-film ‘Pagten’ forrige uge, står han således allerede bag kameraet igen.

Artiklen fortsætter efter videoen …

Bille August fortæller om sin film ‘Pagten’.

En vigtig historie
For Bille August er det en stor drøm, der nu går i opfyldelse, idet han i mange år har ønsket at realisere projektet.

Oprindeligt var det tænkt som en international film, men først nu – en del år efter – har det været muligt at føre projektet ud i livet som et dansk et af slagsen.

Det er et romantisk ‘relations-drama’ frit efter den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzen’ fra 1939. Bille August har selv ført pennen og omskrevet romanen til danske forhold.

– ‘KYSSET’ er en af de smukkeste og mest usædvanlige kærlighedshistorier nogensinde fortalt. Udover den unikke kærlighedshistorie er dens underliggende tema om medlidenhed og hjertets godhed vigtig at fortælle i en tid, hvor mobning og udstødelse desværre er blevet en del af vores hverdag, fortæller Bille August.

Han understreger, at filmen ‘berører en række eviggyldige moralske problemstillinger indrammet i en bevægende, intim fortælling om to forslåede unge menneskers møde i livet’.

Esben Smed, som altså nu genforenes med Bille August, har de senere år haft stor succes både på film og tv – blandt andet som den tilfangetagne danske fotograf Daniel Rye i filmen ‘Ser du månen Daniel’ og den kriminelle Nicki i alle tre sæsoner af dramaserien ‘Bedrag’ på DR1

Han får modspil af blandt andet Clara Rosager – kendt fra filmene ‘Journal 64’ og ‘Før frosten’.

Bille August har det med at få det bedste frem i de skuespillere, han benytter. Det skete for Birthe Neumann. Læs mere om det her.Source link

Advertisement