Socialpædagog dræbt: Erkender vold med døden til følge


20-årig nægter sig skyldig i drab, men erkender at være ansvarlig for de dødbringende stik

Yamma mistede livet 30. december 2020. 
Foto: privat
Yamma mistede livet 30. december 2020.
Foto: privat

Det var den 20-årige mand på anklagebænken, der med to stik i venstre side af brystet, slog Yamma Ahamadzai ihjel 30. december 2020.

Det erkendte den unge mand fredag formiddag på første retsdag ved Retten i Holbæk.

Derved erkender han vold med døden til følge, men han nægter sig skyldig i drab. 

Knivstikkeriet skete efter at den 20-årige, der var på beboer på bostedet Ørbækskilde i Fårevejle, og den 29-årige der arbejdede på stedet, havde haft en konflikt.

‘Ske, hvad der vil’
Anklager Hanne Christensen går efter at få den 20-årige mand, der ved dagens retsmøde er iklædt hvid skjorte, dømt skyldig for manddrab.

Hun forklarede domsmandsretten, at der muligvis ikke var tale om det højeste grad af fortsæt, men at den tiltalte med sine handlinger, burde have vidst at knivstikkeriet kunne ende fatalt.

Hun sammenlignede det med, at man strøg en tændstik, og smed over skulderen, selvom man vidste, at der bagved lå et hus, mens man tænkte ‘ske, hvad der vil’.

Opdateres…

En 20-årig tidligere beboer på det socialpsykiatriske bosted Ørbækskilde i Fårevejle er på anklagebænken ved Retten i Holbæk.

Han er tiltalt for på brutal vis at have dræbt den 29-årige socialpædagog Yamma Ahamadzai.

Liget af den 29-årige blev fundet 30. december sidste år på en vej uden for bostedet kort efter drabet.

Inden han døde, var det lykkedes ham, at kravle ud på den øde landevej efter et knivangreb, der ifølge familien havde givet den muskuløse mand adskillige sår over det meste af kroppen.

Konflikt før drab
Bostedet, hvor Yamma Ahamadzai var ansat og den på det tidspunkt 19-årige mand var beboer, oplyste efter drabet i en redegørelse til Socialtilsyn Øst, at den den yngre mand havde været ophidset og vred kort inden knivstikkeriet.

Folketingets Social- og Indenrigsudvalg rejste efterfølgende en række spørgsmål til social- og ældreminister Astrid Krag (S) omkring omstændighederne.

I ministerens svar fremgår det, at den unge mand inden drabet var rasende og aggressiv, over at han skulle corona-testes, og at det var den nu dræbte 29-årige, der skulle køre ham.

Det fremgår også af ministerens svar, at Yamma Ahamadzai var alene på arbejde med beboeren den aften.

En kendsgerning, der udløste to strakspåbud til bostedet dagen efter drabet.
Source link

Advertisement