Hjem Økonomi Skatteministeriet får igen sønderlemmende kritik af Statsrevisiorerne for dårlig styring af it-system for ejendomsvurderinger

Skatteministeriet får igen sønderlemmende kritik af Statsrevisiorerne for dårlig styring af it-system for ejendomsvurderinger

af Extra Avisen
Skatteministeriet får igen sønderlemmende kritik af Statsrevisiorerne for dårlig styring af it-system for ejendomsvurderinger

– I dag kan vi konstatere, at vi må udtale en skarp kritik af Skatteministeriet, fordi man stadig ikke har haft tilstrækkelig styr på projektets økonomi, tidsplanen og ricisi.

Sådan lød det fra Statsrevisorernes formand Henrik Thorup fra Dansk Folkeparti, da han med alvorstunge miner igen udtalte kritik af Skatteministeriet og statens it-system, der for længst skulle have sendt nye ejendomsvurderinger ud til landets boligejere.

Statsrevisorerne kritiserer også, at Skatteministeriet således ikke har rettet op på de kritiske forhold, som Statsrevisorerne og Rigs­revi­sionen påpegede i 2017, tilføjer Henrik Thorup.

Kritikken kommer på baggrund af endnu en rapport fra Rigsrevisionen, der fremhæver en række punkter, som Skatteministeriet ikke har håndteret godt nok.

Det drejer sig om alt fra styring af IT-projektet til orientering af finansudvalget.

Fra 1,3 til 3,6 milliarder kroner

Hvis vi starter med den manglende styring af projektet, så har det resulteret i forsinkelser og fordyrelser af systemet.

Indtil nu har Folketingets finansudvalg godkendt en økonomisk ramme på 1,3 milliarder for projektet. Rigsrevisorerne skriver i rapporten, at projektet kommer til at beløbe sig i minimum 3,6 milliarder kroner. Der er allerede brugt over 2 milliarder kroner.

I Rigsrevisionens rapport fremgår det, at Skatteministeriets budget ikke har medregnet alle de aktiviteter, man burde.

Skatteministeriet har dog fornyligt sendt et aktstykke til finansudvalget, der indeholder en forspørgsel på yderligere midler til projektet.

Ti år med rod i styringen

Men det er ikke kun økonomistyringen, der får kritik. Styringen helt generelt bliver omtalt i kritiseret vendinger, blandt affødt af forsinke efter forsinkelse.

Ejendomsvurderingerne blev suspenderet tilbage i 2013. Derefter indgår man i 2015 en aftale om at lave et nyt ejendomsvurderingssystem under daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Dengang havde man en forventning om, at systemet ville være klar allerede i 2017 og kun koste omkring 100 millioner kroner. Men der gik ikke længe før den første forsinkelse opstod.

Vurderingsstyrelsen er begyndt at sende de første ejendomsvurderinger ud i oktober i år, men vurderingerne for alle boligejere forventes at strækker sig langt ind i 2023.

Source link

Flere Artikler