Så tæt på overraskelsen: – Undskyld drenge

George Russell var tæt på et for ham meget stort resultat, men blev snydt til sidst. Foto: Lisi Niesner/Ritzau Scanpix


George Russell var kun tre omgange fra at levere sit første point til bundholdet Williams

Tre point scorede George Russell som vikar for Lewis Hamilton i Bahrain sidste år i et imponerende race, hvor kun uheld forhindrede en sejr eller som minimum et podie.

Som Williams-kører har den talentfulde brite stadig sin første top ti-placering til gode, og den var beskæmmende tæt på at komme i Østrig.

Med tre omgange igen måtte han imidlertid give op og lade den hurtigere Fernando Alonso (Alpine) presse ham ned på 11. pladsen.

– Undskyld drenge, jeg gjorde alt, hvad jeg kunne. Han var bare for hurtig, sagde Russell over radioen og fik straks besked på, at der intet var at undskylde for.

Selv et enkelt point vil være stort for Williams-teamet, fordi de vil cementere niendepladsen i konstruktør-VM foran Haas.

Timingen er god for racerkøreren, som i 46 optrædener for Williams har slået sin teamkammerat i samtlige tidtagninger.

Bagefter var den Mercedes-ejede kører også en kende skuffet.

– Jeg sluttede 12’er i Frankrig, 11’er her og skulle måske have scoret point sidste weekend (udgik med et teknisk problem, red.). Så tæt på og alligevel så langt fra, sagde han.

Mercedes-teamchef Toto Wolff skal nemlig snart beslutte, hvorvidt Russell eller Valtteri Bottas skal være teamkammerat med Lewis Hamilton fra næste sæson, efter den syvfoldige verdensmester lige har sat sin autograf på en kontraktforlængelse.

George Russell var tæt på et for ham meget stort resultat, men blev snydt til sidst. Foto: Lisi Niesner/Ritzau Scanpix
George Russell var tæt på et for ham meget stort resultat, men blev snydt til sidst. Foto: Lisi Niesner/Ritzau Scanpix

 

Endnu en fremragende kvalifikationen for Russell, som briterne kalder ‘Mr. Saturday’, lagde fundamentet for et godt løb.

Sammen med Mercedes, Red Bull og McLarens Lando Norris var han i stand til at kvalificere sig i top ti på medium, hvilket var mere optimalt i forhold til løbsstrategien end softdækket.

Red Bull-raceren var i særklasse på hjemmebane i Østrig for en uge siden, og lidt blødere Pirelli-dæk til denne weekend ændrede ikke ved det billede.

Max Verstappen stak af i front og konverterede nemt sin pole-position til sin tredje sejr i træk og Red Bulls femte foran et orange hav af hollandske fans på Red Bull Ring.

Lewis Hamilton døjede med skade på Mercedes-raceren og var aldrig en trussel. Teamet byttede sågar rundt på sine kørere, så Valtteri Bottas sluttede toer.

Sergio Pérez blev kørt af i begyndelsen af løbet i kamp om andenpladsen med Lando Norris. Det sendte mexicaneren ned på tiendepladsen, og han sluttede løbet som sekser – inklusiv to tidsstraffe.

Lando Norris rundede podiet af.

Netop tidsstraffe bliver et tema efter løbet, da de blev uddelt med rund hånd i duellerne mellem Lando Norris, Sergio Perez og Charles Leclerc.

Også Kevin Magnussen var i aktion denne weekend, hvor han sammen med makkeren Renger van der Zande blev toer på Watkins Glen – LÆS MERE HER.

Hamilton har forlænget

Endnu en kontrakt mellem Mercedes og Lewis Hamilton er underskrevet og blev annonceret noget tidligere end den seneste. Mest overraskende var længden; den syvfoldige verdensmesterskaber kører mindst inklusive 2023-sæsonen, som slutter kort før britens 39-årige fødselsdag.

Mercedes-teamchef Toto Wolff beslutter senere på sommeren, hvem makkeren bliver. Østrigeren sagde i weekenden, at de første samtaler bliver med Valtteri Bottas og George Russell.

Mazepins tunge Haas

Russeren beklagede sig på Red Bull Ring over at have en tungere – og dermed potentielt langsommere – bil end Mick Schumacher. Noget sandhed er der i udtalelsen. Begge chassiser er videreført fra sidste år og har dermed undergået mange reparationer, hvilket øger vægten en smule.

Ifølge teamchef Günther Steiner går overlevelsescellen dog i turnus, så Schumacher har også kørt med det ‘tungere chassis’. Planen er, at Mazepin får et helt nyt fra Spa efter sommerpausen. 

Headhunter stjerne-ingeniør

Aston Martin fortsætter sin tekniske oprustning ved at hente endnu en markant ingeniør fra Red Bull. Denne uge er det aerodynamikeren Andrew Alessi, som skifter til holdet med base i Silverstone. Han skal dog udstå en længere karenstid, før han får lov til at starte som i sit nye job som teknisk chef.  

Stormøde om fremtidens F1-motor

Henover weekenden har der været afholdt møder mellem FIA, F1’s kommercielle ejer og en række motorproducenter, som udover de nuværende inkluderede Porsche og Audi. Sammen skal de beslutte retningen for den Formel 1-motor, som introduceres fra 2025.

Pilen peger mod moderne teknologi, som gør den CO2-neutral, men uden at være 100 procent elektrisk.  Source link