Prins Harry beskylder vaccinemodstandere for at sprede løgne og frygt

 

Prins Harry, hertugen af Sussex, har fået nok af vaccineskeptikere, og ved en nylig prisuddeling i London lagde han ikke skjul på sin skepsis mod netop denne gruppe af mennesker.

Det skriver New York Post.

»Vi er nødt til at nedbryde vaccineskepsis, hvis vi vil bekæmpe covid-19 og risikoen for nye varianter,« sagde prins Harry, der deltog virtuelt i showet.

Arrangementet løb af stablen d. 1 september og var arrangeret af mandemagasinet GQ.

Prinsen skulle overrække prisen for »årets helte«, og her var det altså videnskabsfolkene bag coronavaccinen AstraZeneca, der modtog æren og ordene fra hertugen.

Der var ingen, der på forhånd vidste, at 36-årige prins Harry ville deltage i showet, og det var derfor en overraskelse, da han dukkede op på skærmen.

Under sin tale kritiserede prins Harry de mennesker, som spreder misinformation om vacciner, fordi det fører til mistillid og splittelse i vores samfund.

Han beskyldte dem for at sprede misinformation og dermed frygt.

Harry påpegede desuden, at der er kæmpe forskel på, hvor i verden man bor, og om det overhovedet er muligt at blive vaccineret.

»Kun to procent i udviklingslande har fået deres første dosis. Og ind til alle samfund har fået adgang til vaccinen og troværdig information, er vi alle i risiko for at blive syge,« sagde prins Harry.

I Danmark er 72 procent færdigvaccineret. Det svarer til cirka  4,2 millioner borgere.

Du kan læse mere om de forskellige typer coronavacciner på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside her.

 

Source link

Advertisement