Politibetjent har fredag erkendt at have dræbt britiske Sarah

Politibetjent har fredag erkendt at have dræbt britiske Sarah


En politibetjent har fredag erklæret sig skyldig i drabet britiske Sarah Everard.

Drabet på hende skabte vrede og et stort fokus i Storbritannien på, hvad landet bør gøre for at stoppe mænds vold mod kvinder.

Den pågældende betjent, 48-årige Wayne Couzens, har tidligere erkendt at have voldtaget og kidnappet hende. Og fredag har han altså også kendt sig skyldig i drab.

33-årige Everard blev kidnappet, da hun gik hjem fra en vens hus i det sydlige London 3. marts. Hendes lig blev senere fundet i et skovområde omkring 80 kilometer væk i det sydøstlige England.

En obduktion sidste måned fastslog, at hun døde som følge af kvælning.

Sagen om Everard førte til demonstrationer i London og stor omtale på sociale medier, hvor kvinder selv har delt historier om at følge sig utrygge eksempelvis på vej hjem om aftenen.

Kort efter episoden præsenterede den britiske regering en række tiltag for at styrke sikkerheden for kvinder og piger på landets gader.

Blandt tiltagene er, at regeringen har afsat 25 millioner pund – 217 millioner kroner – til belysning og overvågning af gader.

Derudover har den lagt op til at indsætte civilklædte betjente på barer og natklubber. De skal hjælpe med at indsamle information om og udpege eventuelle gerningsmænd i nattelivet.

Parlamentsmedlem Jess Philips læser i marts navnene op på alle de kvinder, der på daværende tidspunkt var blevet slået ihjel af mænd de seneste 12 måneder i Storbritannien.Source link