Overanstrengt og under udhvilet: Den virkelige årsag til, at du er så træt | Mark’s Daily Apple


Advertisement

kvinde arbejder hjemmefra med baby i skødetFøler du dig træt hele tiden? Du er ikke alene. Viser sig 60% af folk siger, at de er mere udmattede nu, end de var i deres dage før pandemien. Og søvn er kun en del af ligningen.

Vi lever i en højtydende, kronisk udmattet kultur. En af grundene er det vi bliver konstant bombarderet af budskabet om, at produktivitet er det ultimative mål i livet. Vi er socialt belønnet for at knuse det når og hvor det er muligt:

 • Flere reps i gymnastiksalen …
 • Flere kalorier brændt …
 • Flere e -mails sendt…
 • Flere opgaver at gøre…

Du får billedet.

Ulempen ved at følge med

Selvom du elsker det, du gør, kan presset for at følge med i den moderne verden efterlade dig mentalt, følelsesmæssigt og fysisk udmattet. Som en sundhedstræner, Jeg ser dette hele tiden. Mine klienter kommer til mig tåget og træt, falder i søvn foran fjernsynet, snapper på deres børn og er kronisk over koffeinfri. Og den konventionelle anbefaling om at “få mere søvn” har bare ikke skåret det.

Tegn, du muligvis kører på tomme:

 • Manglende koncentration
 • Bliver let ophidset
 • Forvirring
 • Trang
 • Håndtering af mad eller alkohol
 • Angst eller depression
 • Overveldende

Ifølge læge, forsker og forfatter, Saundra Dalton-Smith, der er en stor forskel mellem søvn og hvile. Hun siger, “Hvis du vågner og stadig er udmattet, er problemet sandsynligvis ikke søvn.” Og der er syv hvilesteder, vi samlet set ikke får nok af:

 • Fysisk hvile. Det her handler ikke om at komme tidligere i seng; det handler om at hvile din krop på en måde, der forynger. Tænk yoga, stræk, dybe vejrtrækningsøvelser, endda lur.
 • Mental hvile. Dit sind har også brug for en pause, især hvis du har en tendens til at tygge på tidligere samtaler, planlægge hvad der skal ske i fremtiden eller har problemer med at slukke din hjerne om natten.
 • Sensorisk hvile. Computere, telefoner, gruppetekster, meddelelser, meddelelser, alarmer. Det er ingen overraskelse, at vores sanser (og vores centralnervesystem) er overbeskattede.
 • Kreativ hvile. Hvis du kæmper under brainstorm -sessioner eller ikke kunne komme med en ny idé til at redde dit liv, er du sandsynligvis for sent til en kreativ time -out.
 • Følelsesmæssig hvile. At holde tingene på flaske, glæde for mennesker eller ikke være ægte om, hvordan du har det, kan føre til følelsesmæssig overbelastning.
 • Social hvile. Nogle venner løfter dig op, og nogle trækker dig ned. Vær opmærksom på, hvilke relationer der opfylder, og hvilke der er udmattende.
 • Åndelig hvile. Føler du dig afbrudt, ensom eller mangler formål? Åndelig hvile eller forbindelse kan være det, du mangler.

Hvidens sande kraft

Som samfund har vi et reelt problem med ikke at være i “go -mode” hele tiden. Og jeg mener ikke bare at holde flere fridage, selvom undersøgelser viser, at amerikanerne i gennemsnit har ni ubrugte feriedage om året. Og på de dage de tager af sted, arbejdere indrømmer, at de besat og besvarer e -mails obsessivt.

Som en høj præstator jeg ved selv, hvor svært det er at lukke tingene ned. Jeg er fysisk utilpas i nærvær af lav produktivitet eller hvad jeg i mig selv opfattede som dovenskab. Men forskere er enige om, at hvile langt fra er produktivt. Faktisk fandt Mary Helen Immordino-Yang fra University of Southern California og hendes kolleger, at nedetid er afgørende for en masse forskellige mentale processer. De opdagede, at når folk hviler, vandrer deres sind og deltager i en standardform for neural behandling, der undertrykkes, når deres opmærksomhed er fokuseret på omverdenen. Beviser tyder også på, at denne standardtilstand er afgørende for psykosocial mental behandling – det betyder ting som at huske minder, have et positivt blik på fremtiden og indpode en kodeks for social etik.

Når dit sind og din krop hviler, giver det din hjerne mulighed for at forstå, hvad det absorberes og giver indsigt i, hvordan du kan komme videre på en rolig, klar og moralsk passende måde.

Forskere ved Massachusetts General Hospital i Boston fandt også ud af, at hvile kan føre til ændringer i genomisk aktivitet. I en undersøgelse opdagede de, at en bestemt metode kaldet Relaxation Response, producerede antioxidation og antiinflammatoriske ændringer, der reducerede stress i kroppen, sænkede puls, blodtryk, hypertension, depression, angst og søvnløshed.

7 måder at få den hvile, du har brug for

At tage fri for at genoplade dine batterier er noget, de fleste trænere eller sundhedspersonale ikke vil fortælle dig. Men hvis du vil slippe af med den overanstrengende, over-koffeinholdige og under gendannende rutsjebane for godt, vil du gerne inkorporere et par af disse strategier i din rutine.

 1. Planlæg korte pauser. Regelmæssige pauser i løbet af arbejdsdagen forhindrer skærmoverbelastning og giver dit sind en tiltrængt mental og kreativ pause. Apps som Fokus Keeper brug Pomodoro Technique, en gennemprøvet tidsstyringsmetode, der deler din dag op i 25 minutters intervaller med pauser imellem.
 2. Husk at trække vejret. De fleste mennesker er ikke opmærksomme på, hvordan de trækker vejret, da det er en helt automatisk fysiologisk proces. Når det er sagt, tage lavvandede vejrtrækninger eller endda holde vejret, nogle gange kaldet e -mail -apnø, kan føre til forvirring, træthed og tåge i hjernen, fordi din hjerne ikke får den ilt, den skal udføre. Flere gange om dagen skal du stoppe med det, du gør tag et par bevidste, langsomme vejrtrækninger ind og ud.
 3. Blive inspireret. Kan du ikke tænke på sidste gang noget fik dig til at ophidses? Tag dig tid til at finde noget, der inspirerer dig. Gå en tur i naturen, lav noget med dine hænder, besøg et kunstgalleri eller læs en bog. At omgive dig selv med inspiration hjælper med at genopbygge dine drænede kreative ressourcer.
 4. Lær at sige nej. At forpligte sig til aktiviteter, invitationer og opgaver, som du ikke har båndbredde (eller interesse) for, kommer til at ramme dig følelsesmæssigt, fysisk og mentalt. At sige “nej” er ikke uhøfligt eller egoistisk. Det viser, at du har en dyb respekt for dig selv og din tid. Folk vil altid have anmodninger. Det er op til dig at afgøre, om du accepterer dem eller ej.
 5. Aflæs dine følelser. Det betyder ikke, at man skal lufte i timevis om den fyr, der afbrød dig i trafikken, men vores samfunds tendens til at tappe tingene op eller sige, at vi er ok, når vi ikke er det, tillader ikke følelsesmæssig hvile. Tal med en, du har tillid til, uanset om det er en god ven, en ægtefælle eller en uddannet rådgiver, og hold disse kommunikationslinjer åbne.
 6. Deltag i noget større end dig selv. En meditationspraksis er et godt sted at starte, men du kan også overveje at involvere dig i dit samfund (enten online eller i virkeligheden), frivilligt arbejde eller støtte en sag, der er vigtig for dig.
 7. Gå have det sjovt. Kan du huske sjov? Det er bevist, at grin reducerer stresshormoner og øger immunsystemet, så udover at gøre noget godt for din krop, giver du den den mentale, fysiske og følelsesmæssige hvile, den ønsker.

Træt hele tiden?

Hvis du ikke vil være kendt som den ven (eller kollega eller forælder), der altid er udmattet, skal du tage et øjeblik for at se på områder i dit liv, hvor du kan hvile dig lidt. Ja, søvn er en del af svaret, og det er vigtigt for en lang række metaboliske funktioner, men ved at trykke på din fysiske, mentale, sensoriske, kreative, følelsesmæssige, sociale og åndelige restaurering vil du få det største afkast af investeringen. Nysgerrig på, om du kunne føle dig mere udhvilet? Se, hvad der sker, når du inkorporerer et par af disse tips:

 • Planlæg korte pauser
 • Husk at trække vejret
 • Blive inspireret
 • Lær at sige nej
 • Aflæs dine følelser
 • Deltag i noget større end dig selv
 • Gå have det sjovt

Er du overanstrengt? Under udhvilet? Fortæl mig hvad der virker for dig.

Primal Kitchen Avocado Oil

Om forfatteren

Erin Power er Coaching og Curriculum Director for Primal Health Coach Institute. Hun hjælper også sine klienter med at genvinde et kærligt og tillidsfuldt forhold til deres kroppe – samtidig med at de genopretter deres metaboliske helbred, så de kan tabe fedt og få energi – via sin egen private sundhedstrænerpraksis, spise. enkelt.

Hvis du har en passion for sundhed og velvære og et ønske om at hjælpe mennesker som Erin gør hver dag for sine klienter, kan du overveje at blive certificeret sundhedscoach selv. Lær de 3 enkle trin til at opbygge en succesrig sundhedscoachingsvirksomhed på 6 måneder eller mindre i dette særlig infosession, der var vært af PHCI-medstifter Mark Sisson.

Hvis du vil tilføje en avatar til alle dine kommentarer, klik her!Source link

Advertisement

Advertisement