Østjysk mand erkender trusler og chikane: Undskyld Støjberg


Advertisement

En mand fra Djursland erkender, at han gennem flere år har sendt truende og chikanerende beskeder til tidligere integrationsminister for Venstre og nuværende løsgænger i Folketinget Inger Støjberg.

Det er kommet frem på et retsmøde i Retten i Randers tirsdag.

– Jeg er rigtig ked af det og har også sendt den pågældende politiker en undskyldning, siger den 67-årige mand, der bærer briller og er iført en kortærmet skjorte.

Han er tiltalt for fra 2016 til 2020 gennem mindst 11 breve og 84 beskeder på beskedtjenesten Messenger at have chikaneret og truet politikeren.

Eksempelvis skrev han:

– Hejsa, du er den mest forbandede lede mær, der findes i Folketinget. Så fik du lige lejlighed til igen at svine en befolkningsgruppe til. Men pas på lille Støjsender. 021020. Den dag må du hellere give dine vagter ekstra løn.

– Du er det største svin. Du er den største racist i DK – du er nazist. Du er den ledeste kælling. Du går direkte mod en langsom og meget smertefuld død.

På retsmødet lægger han kortene på bordet og siger, at han følte sig provokeret af Inger Støjbergs fejring af stramninger af udlændingeloven.

Eksempelvis lagde hun i 2017 et billede på Facebook, hvor hun fejrede en stramning af udlændingeloven med kage.

– Det er voldsomt svært for mig at se på, at man gør livet vanskeligere for andre – og fejrer det med en stor kage og et smil på læben – når jeg samtidig hele tiden konfronteres med borgere, der har det rigtig svært, siger den tiltalte.

Han forklarer, at han blandt andet havde kontakt til en gruppe syriske flygtninge i Danmark. De fortalte ifølge manden, at de ikke havde råd til at købe medicin grundet den lave integrationsydelse.

Flere af beskederne til Inger Støjberg blev forfattet i forening med flere af mandens venner, fortæller han.

Beskederne blev skrevet, når de mødtes i en madklub.

– Der gik lidt sport i at skrive beskederne, uden at vi tænkte nærmere over konsekvenserne, fortæller han.

– Når man får nogle øl, gejler man jo hinanden op. Men beskederne blev skrevet i mit hus, og det er mig, der har hovedansvaret, siger manden.

Han siger, at sagen piner ham voldsomt.

– Jeg er forfærdelig flov over det ordvalg, jeg har brugt. Der er ikke noget, der ligger mig mere fjernt, end vold, siger han.

Inger Støjberg er indkaldt til at afgive vidneforklaring i sagen. Det ventes at ske senere på formiddagen.Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide