Optur: AGF indhenter snart Brøndby på transfers


Advertisement

Fodboldkampe afgøres på banen, men klubbernes skæbne og resultater afhænger på sigt også af, hvor dygtige spillere, de formår at finde via transfermarkedet og siden fastholde eller sælge dyrt fra deres trup.

Tipsbladet ser i denne serie nærmere på de 12 Superliga-klubbers spillerbudgetter, der fortæller, hvor mange penge, klubben brug på løn og transfers. Vi ser på, hvor klubben står lige nu, hvordan den strategiske position i Superligaen og på transfermarkedet er, og hvad vi kan forvente i de kommende sæsoner.

Se også en analyse af og yderligere perspektiver på klubbens position i videoen, der ligger i toppen af denne artikel.

I dag ser vi nærmere på AGF, hvor man gradvist skruer op for spillerbudgettet i håbet om at udfordre de tre rigeste Superliga-hold regelmæssigt i de kommende sæsoner.

Spillerbudget: 50 millioner kroner
Trend for spillerbudget: Stigende gennem to-tre år
Økonomisk styrke: 4 bolde
Bagland: 5 bolde
Ungdomsinvestering: 4,5 bolde
Bedste spiller lige nu: Nicolai Poulsen
Mest lovende unge spiller: Albert Grønbæk
Største sportslige spørgsmål i truppen: Fik AGF farten i holdet tilbage ved at hente Mikael Anderson og Mustapha Bundu?
Hvem er de transferansvarlige:Sportschef Stig Inge Bjørnebye, administrerende direktør Jacob Nielsen samt formand Lars Fournais

Næste skridt:
At få virkelig mange penge for et spillersalg. Det kræver også, at man har de helt unge emner, hvilket man måske har, jævnfør FCM’s bud på 25 millioner kroner på Albert Grønbæk på deadlinedag.

Seneste regnskab: 25 millioner kroner (2020/21)
Det var fremragende at få et plus på 25 millioner kroner under corona, hvilket ikke mindst skyldtes salget af Mustapha Bundu.

Der er kommet så meget styr på pengene i Århus, at man i sommerens transfervindue følte sig i stand til at sætte klubrekord to gange med Erik Kahl og Mikael Anderson. Pilen peger op i Århus.

Vurdering
AGF har en trup med stærkt dansk islæt, gode skandinaver og så et håb om, at egne talenter snart fylder endnu mere, end de har gjort i de seneste 18 måneder med flere lovende takter.
AGF har nu god styr på driften, og har formået at tjene penge trods corona.

Nu bliver der støt og sikkert hældt flere penge i spillerbudgettet, og det gør AGF til en seriøs udfordrer til Brøndby, selvom der også på Vestegnen kommer flere penge i budgettet i de kommende år.

AGF vil nok over tid forsøge at få flere pladser dækket af helt unge spillere, men det tager tid, også efter en sæsonstart hvor resultaterne har svinget.Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide