Nye tilfælde af stenkast mod danske biler

To danske bilister er blevet udsat for stenkast onsdag. En tredje kan have været mål for endnu et stenkast

Tre gange i løbet af onsdag har svensk politi fået en anmeldelse om stenkast mod biler på de svenske motorveje.

To af gangene gik det ud over danske biler, fortæller politikommissær Ewa-Gun Westford fra svensk politi til Berlingske.

– Vi havde tre stenkast onsdag. To af hændelserne skete sent på eftermiddagen, mens det tredje skete efter klokken 20.00, siger hun.

Igen er der kastet sten mod danske biler i Sverige

Den tredje bil, der blev ramt, kørte på svenske plader. Men lige bag den kørte en dansk bil, som kan have været målet for stenen, fortæller politikommissæren.

Ingen personer kom til skade.

De tre stenkast skete tættere på Malmø end de forrige, fortæller Ewa-Gun Westford. I samme omgang opfordrer hun til, at man kører ind til siden og anmelder det med det samme, hvis man bliver udsat for stenkast.

Stenkast nummer 100 i Sydsverige rammer dansk bilist

– Vi kan ikke nå ud og undersøge området for eventuelle gerningsmænd, hvis der går for lang tid, siger hun og fortæller, at onsdagens efterforskning blev besværliggjort af netop sene anmeldelser.

Siden foråret er der registreret mere end 110 stenkast på de svenske motorveje – hovedsageligt mod danske biler på E65-strækningen fra Malmø mod Ystad. Ruten er populær blandt danskere, fordi færgen til Bornholm sejler fra Ystad.

Ingen er endnu blevet anholdt i forbindelse med de mange stenkast.

Ekstra Bladet tog en tur på strækningen i slutningen af juni, hvor mange danskere var stærkt bekymrede. Det kan du læse mere om her.

Source link