Hjem 112 Ny krimi-podcast: Pias knogler fundet ti år senere

Ny krimi-podcast: Pias knogler fundet ti år senere

af Extra Avisen


I Ekstra Bladets nye krimi-podcast Bag drabet kan du høre hele mysteriet om 14-årige Pia, der forsvandt i 1968

Sagen om 14-årige Pia greb alle om hjertet, og hele Danmark fulgte efterforskningen i 1968. Privatfoto
Sagen om 14-årige Pia greb alle om hjertet, og hele Danmark fulgte efterforskningen i 1968. Privatfoto

Da den 14-årige Pia en fredag eftermiddag cyklede af sted fra hjemmet på Nørrebro i København, var det sidste gang hendes mor så hende.

I Bag drabet, Ekstra Bladets nye krimi-podcast om drabssager gennem tiden, går vi tæt på mysteriet om Pia.

Sagen udspiller sig i april 1968, en tid med hippier, beatnik-musik og en mose i København fuld af skumle hemmeligheder. Det er da også i Utterslev Moses mørke vand, at Pias nye fine minicykel, hun var så glad for, bliver fundet ugen efter hendes forsvinden.

Politiets efterforskere og folk fra Civilforsvaret i foråret  1968 i Utterslev Mose, som blev gennemsøgt i forbindelse med Pias forsvinden. Foto: Erik Portefée
Politiets efterforskere og folk fra Civilforsvaret i foråret 1968 i Utterslev Mose, som blev gennemsøgt i forbindelse med Pias forsvinden. Foto: Erik Portefée

 

Alle alarmklokker ringede i drabsafdelingen i Københavns Politi, som gennemførte en gigantisk eftersøgning efter den forsvundne skolepige og efterforskede hendes forsvinden som drab.

Tilbage i en lejlighed i Ryesgade sad Pias mor Asta angst og frustreret over uvisheden måned efter måned, år efter år.

– Jeg tror alligevel at det ville være lettere, hvis jeg vidste at Pia var død. Jeg ville savne hende og være ked af det, men det ville være på en helt anden måde, sagde hun til Ekstra Bladet dengang.

Først ti år senere skete en dramatisk udvikling i sagen. Et kranie og knogler blev fundet, da en dreng legede i en skov i Nordsjælland.

Ved at sammenligne kraniets tænder med tandkort fra den københavnske folkeskoles tandpleje stod det klar, at det var Pias jordiske rester.

Hør om politiets store efterforskning og om Ekstra Bladets omtaler dengang. I Bag drabet fortæller Pias storesøster Irene også om pigen, der forsvandt og aldrig kom hjem. 

Mysteriet om 14-årige Pia greb alle om hjertet og hele Danmark fulgte eftersøgningen i 1968. Privatfoto
Mysteriet om 14-årige Pia greb alle om hjertet og hele Danmark fulgte eftersøgningen i 1968. Privatfoto

Mysteriet om Pia [Del 1]

 

Mysteriet om Pia [Del 2]Source link

Flere Artikler