Nægter drab: Offer stukket 16 gange


En obduktion viste ikke færre en 16 stiksår på 29-årig socialpædagogs krop efter knivangreb

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): Den muskuløse socialpædagog Yamma Ahamadzai udåndede efter at være blevet ramt af 16 stiksår og snitsår, heriblandt i hjertet.

Det forklarede en overlæge, der vidnede i retten fredag.

Dræbt på arbejde
En kvindelig pårørende hulkede sagte, da anklageren gennemgik de mange stik, at Yamma fik under knivangrebet 30. december 2020, hvor en beboer på det socialpsykiatriske bosted Ørbækskilde i Fårevejle stak ham ned.

Den 20-årige beboer, der var 19 år på gerningstidspunktet, har erkendt, at det var ham, der angreb socialpædagogen med en springkniv.

Episoden skete efter måneders ulmende konflikt mellem beboeren og Yamma, der kulminerede efter et skænderi, hvor Yamma, ifølge den drabstiltalte selv, havde kaldt ham et ‘pattebarn’.

Fredag formiddag vidnede en forbipasserende, der påbegyndte førstehjælp umiddelbart efter angrebet, der endte ude på et græsareal foran bostedet, men det var for sent.

Ifølge den 20-åriges forsvarsadvokat Erbil Kaya, gør hans klient sig kun skyldig i vold med døden til følge, og ikke drab som anklagemyndigheden har tiltalt ham for.

Efter drabet demonstrerede Yammas familie på gerningsstedet for at gøre opmærksom på sikkerhedsforholdene for de ansatte i psykiatrien. Foto: Tariq Mikkel Khan
Efter drabet demonstrerede Yammas familie på gerningsstedet for at gøre opmærksom på sikkerhedsforholdene for de ansatte i psykiatrien. Foto: Tariq Mikkel Khan

Led af psykisk sygdom
Under fredagens retsmøde stirrede den drabstiltalte mand for det meste på sine hænder, der lå foldet på bordet foran ham, når han ikke i længere perioder lukkede øjnene.

Det kom frem i retten, at den 20-årige mand lider af paranoid skizofreni og beskrives som følelsmæssig ustabil. Han bliver intensivt medicineret med antipsykotisk medicin.

Af den årsag bekendtgjorde anklageren, at hun vil kræve, at den 20-årige skal sanktioneres med en psykiatrisk anbringelse uden længstetid.

Der forventes dom 15. september.

Ekstra Bladet følger sagen..

 

En 20-årig tidligere beboer på det socialpsykiatriske bosted Ørbækskilde i Fårevejle er på anklagebænken ved Retten i Holbæk.

Han er tiltalt for på brutal vis at have dræbt den 29-årige socialpædagog Yamma Ahamadzai.

Liget af den 29-årige blev fundet 30. december sidste år på en vej uden for bostedet kort efter drabet.

Inden han døde, var det lykkedes ham, at kravle ud på den øde landevej efter et knivangreb, der ifølge familien havde givet den muskuløse mand adskillige sår over det meste af kroppen.

Konflikt før drab
Bostedet, hvor Yamma Ahamadzai var ansat og den på det tidspunkt 19-årige mand var beboer, oplyste efter drabet i en redegørelse til Socialtilsyn Øst, at den den yngre mand havde været ophidset og vred kort inden knivstikkeriet.

Folketingets Social- og Indenrigsudvalg rejste efterfølgende en række spørgsmål til social- og ældreminister Astrid Krag (S) omkring omstændighederne.

I ministerens svar fremgår det, at den unge mand inden drabet var rasende og aggressiv, over at han skulle corona-testes, og at det var den nu dræbte 29-årige, der skulle køre ham.

Det fremgår også af ministerens svar, at Yamma Ahamadzai var alene på arbejde med beboeren den aften.

En kendsgerning, der udløste to strakspåbud til bostedet dagen efter drabet.


Se stedet, hvor drabet skete.Source link

Advertisement