Hjem Politik Minkkommission havde ingen indflydelse på at udsætte nyt om mink-sms’er til efter valget

Minkkommission havde ingen indflydelse på at udsætte nyt om mink-sms’er til efter valget

af Extra Avisen
Minkkommission havde ingen indflydelse på at udsætte nyt om mink-sms’er til efter valget

Minkkomissionen kom så i dag med flere detaljer om forløbet.

Da politiet den 12. november var færdig med sin undersøgelse, blev resultatet for hver af de berørte personer lagt i en forseglet kuvert og puttet i et pengeskab i Justitsministeriet. Kun politiet vidste på det tidspunkt, hvad kuverterne gemte.

Minkommissionen holdt mandag den 15. november klokken 9 om morgenen møde med Justitsministeriet og bisidderne til de fire topfolk fra Statsministeriet.

– Det blev aftalt, at de forseglede kuverter i første omgang skulle åbnes af de pågældende og/eller deres bisiddere. Minkkommissionen havde ingen indflydelse på, hvornår kuverterne åbnedes, oplyser kommissionen.

Et godt valg frem for åbenhed

Der gik altså to dage, fra bisidderne fik adgang til kuverterne med resultaterne af politiets undersøgelser, til at offentligheden fik kendskab, om hvorvidt de yderst eftertragtede sms’er kunne genskabes.

Enhedslistens retsordfører Rosa Lund kritiserer forløbet. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Og det er kritisabelt, hvis oplysningerne ikke er kommet frem med det samme, mener Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund:

– Det ligner jo, at regeringen har holdt det her spørgsmål om sms’erne hemmeligt, indtil kommunalvalget var overstået. Jeg ved ikke, om det er det, som er sket, men det er svært ikke at få den mistanke, siger hun til DR Nyheder.

Derudover mener hun, det er et problem, at regeringen ikke fremlægger informationen om sms’erne til offentligheden, så snart de kan, da det giver anledning til at tro, at de har handlet efter en anden agenda.

– Jeg tænker, at regeringen på en eller anden måde selv åbner op for, at man kan gøre sig den tanke, at de gik mere op i at få et godt kommunalvalg end at få de her oplysninger frem i offentligheden. Det kan vi selvfølgelig kun spekulere i, fordi regeringen har gjort det på den måde, de har gjort, siger hun.

Også i oppositionen er der kritik mod regeringen.

I Liberal Alliance mener gruppeformand Ole Birk Olesen, at regeringen har tilbageholdt oplysningen:

– Regeringen siger, det var efter aftale med kommissionen, at den først kunne offentliggøre, at sms’erne ikke kunne genskabes efter valget. Det passer ikke. Kommissionen siger, at regeringen godt kunne havde fortalt det tidligere, hvis den ønskede det. Så igen oplever vi en regering, der ikke taler sandt om, hvorfor den gør, som den gør.

Source link

Flere Artikler