Hjem Samfund Mindst 46 er omkommet i Bulgarien efter brand i bus

Mindst 46 er omkommet i Bulgarien efter brand i bus

af Extra Avisen
Mindst 46 er omkommet i Bulgarien efter brand i bus

En bus med nordmakedonske nummerplader brød tidligt tirsdag i brand i Bulgarien. Mindst 46 personer er døde.

Mindst 46 mennesker heriblandt børn er omkommet i Bulgarien, efter en bus brød i brand. Ulykken skete på en motorvej omkring klokken 01 natten til tirsdag dansk tid.

Det siger en unavngiven embedsmand fra Bulgariens indenrigsministerium.

12 børn var ifølge den bulgarske tv-station BTV med bussen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Størstedelen af de omkomne er turister fra Nordmakedonien.

Bussen havde nummerplader fra landet og var på vej fra Istanbul i Tyrkiet til Skopje i Nordmakedonien. Begge er nabolande til Bulgarien.

Ifølge udenrigsminister Bujar Osmani havde turisterne været på en weekendtur til Istanbul.

Ulykken skete i det vestlige Bulgarien omkring 45 kilometer fra hovedstaden Sofia.

I alt var 53 personer med bussen. Syv personer overlevede ved at hoppe ud af den brændende bus og er kørt på et hospital i Sofia med forbrændinger.

Nordmakedoniens premierminister, Zoran Zaev, bekræfter, at størstedelen af ofrene er fra landet.

– Vi ved ikke, om alle ofrene er fra Nordmakedonien, men det går vi ud fra, da bussen er registreret i landet, siger Zoran Zaev ifølge AFP.

Det vides ikke endnu, hvad der har forårsaget ulykken.

– Mindst 46 er blevet dræbt, efter at en bus gik i brand og kørte galt eller kørte galt og gik i brand, sagde Nikolai Nikolov, en embedsmand fra indenrigsministeriet, tidligere til BTV, inden dødstallet blev opjusteret til mindst 46.

991 ratio struma avtobus bosnek

Update:

“Bussen har en nordmakedonsk registrering , chaufføren er en nordmakedonsk statsborger. Bussen kørte ind gennem Kapitan Andreevo-grænsekontrollen kl. 21.15 i mandags, og var på vej til det nordlige Makedonien. Den måtte køre gennem Gueshevo.” Dette er, hvad Stanimir Stanev sagde tidligere , direktør for Rigspolitiets generaldirektorat, som var på stedet for busulykken.

“Der er mange mennesker, der var børn og mindreårige, og to tvillinger døde. To kvinder og fem mænd overlevede, de blev indkvarteret i “Pirogov” uden livsfare. Bussen faldt ikke af motorvejen, der er ingen beviser for deltagelse af et andet køretøj,” tilføjede Stanev. Han specificerede – 12 børn under 18 år døde i ulykken .

Den yngste passager i bussen var 4 år gammel. BGNES-reporter fra Skopje er et barn født i 2017.

Den ældste passager er 63. Han er født i 1958. Ifølge oplysningerne er størstedelen af ​​de rejsende født mellem 1971 og 2004.

Ifølge de første oplysninger var årsagen til, at folk ikke kunne reddes, at bussen væltede .

Trafikken i begge retninger af Struma-motorvejen i strækningen fra Daskalovo vejkryds til Dolna Dikanya vejkryds er midlertidigt begrænset.

Omfartsvejen er fra vejkrydset “Dolna Dikanya” – vej III-627 – Radomir, og vej I-6 til vejkrydset “Daskalovo”, rapporterede RIA. 

Source

Source

Flere Artikler