Migranter i chok på Middelhavet: ‘Grækerne tæskede os, stjal vores ting og efterlod os på havet’

For ti dage siden forsøgte han og familien at sejle den korte tur over havet mod Grækenland og MIG.

– Den græske kystvagt stoppede os og ødelagde vores motor, og så efterlod de os på havet. Vi var meget bange. Båden vippede og mistede luft. Vi troede, vi skulle dø, siger Fahim, hvis båd til sidst blev fundet af den tyrkiske kystvagt.

Alligevel vil han og familien forsøge turen igen.

Flygtningene og migranterne er heller ikke velkomne i Tyrkiet, som bygger mure for at holde dem ude af landet, der i forvejen huser over fire millioner flygtninge og migranter.

– Der er for mange afghanere her i Tyrkiet, og vi kan ikke få et arbejde. Så vi prøver igen, selvom det er farligt, siger Fahim.

Fortryder rejsen over havet

Tilbage på den tyrkiske kystvagt båd i Middelhavet synker de 28 personer fra Cameroun, Congo og andre afrikanske lande udmattede sammen. De har alle fået taget deres penge og telefoner, siger de.

Undtagen én, som beholdt sin telefon og ringede efter hjælp fra den tyrkiske kystvagt.

46-årige Jenet ved ikke, hvad hun gør nu. Hun lider af en kronisk sygdom og siger, at hun ikke har råd til lægehjælp i Tyrkiet, nu hvor hun ingen penge eller medicin har tilbage.

– Hvis jeg vidste, det var sådan her, havde jeg aldrig taget turen. Se på mine ben. Jeg har ikke engang mine sko tilbage, fordi jeg kravlede. Jeg har grædt siden i morges, men de var ligeglade, græder hun.

Men forstår du, at nogle europæere og grækere siger: Vi kan ikke tage flere migranter eller flygtninge? Vi har taget nok og bliver nødt til at sætte en stopper for det?

– Jeg vidste det ikke. Hvis jeg vidste det, var jeg ikke kommet. Det havde været bedre for mig bare at dø i Tyrkiet.

En afrikansk kvinde hyperventilerer og mister kortvarigt bevidstheden efter, hun bliver reddet på fra redningsflåden. Efter at have fået lidt vand kommer hun til bevidsthed igen. (Foto: Michael S. Lund)

Efter et stykke tid bliver de 28 afrikanere ført over i en anden båd og sejlet mod den tyrkiske kyst, hvor de sejlede afsted fra natten før.

Her bliver de taget til en politistation og ender så på et migrantcenter. En del af dem vil sandsynligvis blive deporteret efter et stykke tid.

Det højgravide kvinde fra redningsflåden går kort tid efter redningen i fødsel ifølge DR’s oplysninger.

Grækenland nægter alle anklager

DR har forsøgt at få et interview med de græske myndigheder om, hvorvidt den græske kystvagt efterlod migranterne i redningsflåder på havet efter at have affyret skud, tæsket nogle af dem og taget deres ting, men det har ikke været muligt.

I stedet har de græske myndigheder sendt et skriftligt svar, hvor de siger, at kystvagten ’opererer døgnet rundt rundt med effektivitet, en høj grad af ansvarlighed, perfekt professionalisme, patriotisme og også med fuld respekt for landets internationale forpligtigelser’, ligesom de understreger, at kystvagten har ’reddet tusinder af migranter‘.

Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide