Hjem Verden Messerschmidt: Afviser kampvalg mod Inger Støjberg

Messerschmidt: Afviser kampvalg mod Inger Støjberg

af Extra Avisen


Morten Messerschmidt vil ikke være formand, hvis Inger Støjberg ønsker posten

Messerschmidt: Afviser kampvalg mod Inger Støjberg

Næstformand Messerschmidt vil ikke være ny DF-formand, hvis Støjberg byder sig til. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Der skal findes en ny frontfigur for Dansk Folkeparti, efter Kristian Thulesen Dahl besluttede at trække sig.

Morten Messerschmidt har længe flirtet med tanken om at blive DF’s nye formand, men i programmet ‘Lippert’ på TV 2 News afviser han at stille op til formandsposten, hvis Inger Støjberg træder ind fra sidelinjen og ønsker at være ny kvinde i spidsen for partiet.

– Hvis Inger Støjberg gerne vil være formand for Dansk Folkeparti, så tror jeg allerede nu her i aften, at jeg kan sige, at så vil jeg klappe i mine små hænder. Så stiller jeg ikke op, siger han til Lippert på TV 2 News.

Den nye formand skal findes på et ekstraordinært landsmøde 23. januar, hvor flere DF-profiler har været nævnt som potentielle afløsere for Thulesen Dahl.

Ville udskyde landsmøde
Blandt andre kan næves DF’s eneste medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod, der tidligere foreslog, at DF’erne ventede på en afgørelse i Morten Messerschmidts ankesag om EU-svig og dokumentfalsk i landsretten og Inger Støjbergs sag i rigsretten.

Dermed skulle Dansk Folkeparti ind i marts, før der skulle vælges en ny formand efter Kristian Thulesen Dahl, der trak sig onsdag efter det katastrofale kommunalvalg.

Det forslag blev sparket til hjørne af en anden DF-profil, Martin Henriksen, der i begyndelsen af november blev fyret fra sin stilling som konsulent i Dansk Folkeparti.

– Jeg synes, den desværre viser nogle af de ting, som er gået galt for Dansk Folkeparti gennem en del år efterhånden. Nemlig at man altid finder en eller anden undskyldning for at udskyde beslutninger, sagde Martin Henriksen til Berlingske.

Martin Henriksen fortalte tirsdag til Ritzau, at han ikke ønskede at løfte sløret for, hvem han støttede i formandskampen.

Hverken Peter Kofoed eller Martin Henriksen har afvist at stille op for det skrantende parti, hvor kommunalvalget fik sat en tyk streg under, hvor stor en krise partiet er i, da partiet fik en gigantisk vælgerlussing og gik tilbage i 98 ud af 98 kommuner.

Opdateres …Source link

Flere Artikler