Med 38 fly over omstridt luftrum forsøger Kina at sende et signal til USA

– Kina og Taiwan har haft hver deres regering siden afslutningen på kinesiske borgerkrig i 1949. Her flygtede landets nationalistiske regering til Taiwan, da kommunisterne overtog det, som i dag hedder Folkerepublikken Kina.

– Indtil 1991 var det fortsat Taiwans erklærede mål at tilbageerobre fastlandet, men det er nu opgivet. Fokus er i stedet at holde stand mod den store nabo.

– Beijing fører en såkaldt et-Kina-politik. Her kræver kineserne, at alle lande, der ønsker diplomatiske forbindelser, skal anerkende Folkerepublikken Kina som det eneste legitime Kina. Derfor er det kun nogle få lande i verden, der anerkender Taiwan.

– Alligevel har Taiwans demokratiske regering stærke kommercielle og uformelle forbindelser til mange lande. I sidste uge annoncerede USA’s udenrigsministerium, at man vil gøre det nemmere for amerikanske repræsentanter at mødes med modparter fra Taiwan.

– På trods af at USA ikke har diplomatiske forbindelser til Taiwan, har man forpligtet sig til at give øen evnen til at forsvare sig selv.

– Spændingerne er steget i de senere år, og styret i Beijing har ikke afvist at bruge magt for at få Taiwan tilbage.

– Ifølge Taiwan krænkede Kina ø-gruppens luftrum hele 380 gange sidste år.

Kilder: BBC, DR og AFP

Advertisement

Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide