Mastic Gum: Videnskab og fordele

tyggegummi i et lille fad

Kære Mark,

Jeg undersøgte naturlige midler mod nogle tandproblemer, jeg har oplevet, og jeg stødte på ideen om at tygge tyggegummi. Jo mere jeg kiggede på det, jo mere formodede fordele opdagede jeg. Jeg er fascineret! Har jeg overhovedet kigget ind i tyggegummi, før jeg prøver det selv? Hvad tager du?

– Bill W.

Tak for spørgsmålet. Ja, jeg har kigget ind i tyggegummi, og der er noget ved det. Når jeg ser tilbage, er jeg overrasket over, at jeg ikke allerede har skrevet om det. En flok forskning tyder på, at tyggegummi måske ikke kun hjælper med mundhygiejne, men også med en række andre problemer, herunder:

  • Dyspepsi
  • Sår
  • Diabetes
  • Kræft

Mastic tyggegummi kom tilbage på min radar for nylig med den fornyede interesse for korrekt vejrtrækning, ansporet af Wim Hof ​​og udgivelse af bøger som James Nestors Åndedrag. For at gøre en lang historie kort har moderne menneskers ansigtsanatomi ændret sig betydeligt siden landbruget og kornbaserede kostvaner. Efterhånden som maden blev grødere, blev kæberne svagere, ansigterne smallere og luftvejene mere indsnævrede. Slutresultatet er, at selvom mennesker udviklede sig til at trække vejret næsten udelukkende gennem deres næser, mange mennesker kronisk ånder vejret nu, hvilket potentielt kan bidrage til et væld af moderne sundhedsproblemer.

Nogle mennesker vender sig til tyggegummi for at hjælpe med at opbygge deres masseter (tygge) muskler, ideen er, at stærkere masseter = bredere kæbelinje = forbedrede luftveje og lettere nasal vejrtrækning. Selvfølgelig ville det nok have den samme effekt at spise masser af bøf og rå grøntsager – fødevarer, der kræver meget tygning …

Men jeg går foran mig selv.

Hvad er Mastic Gum?

Mastic tyggegummi kommer fra harpiksen fra mastik træet, hjemmehørende i Middelhavet. Det særlige udvalg af mastiktræ, der producerer det berømte tyggegummi, vokser på den græske ø Chios, tæt på Tyrkiet – derfor kaldes tyggegummi undertiden CGM (Chios gummimastik) eller, mere poetisk, Chios dråber.

At tygge træharpiks er ikke noget nyt for mennesker. Faktisk fremhævede et af mine tidligste indlæg på denne blog en ny-på-den-tid-meddelelse om, at arkæologer havde opdaget 5000-årig tyggegummi ved en udgravning i Finland. Siden da har forskere med succes ekstraheret DNA fra kasserede tyggegummi fra denne tidsperiode og endnu ældre. Ved hjælp af topmoderne teknikker har forskere været i stand til at analysere vores neolitiske forfædres orale mikrobiomer og endda vide, hvad de spiste omkring det tidspunkt, de døde. Meget seje ting.

Gamle grækere brugte tyggegummi, såvel som olie afledt af tyggegummiet, i madlavning og medicin, til at opfriske åndedrættet og som et fordøjelseshjælp. Tandkødet smager først bittert, men blødgør til en lakridslignende smag, mens du tygger det. Nogle mennesker nyder det, andre synes det er grimt – som at tygge på en fyrretræ, har jeg hørt.

I dag er tyggegummi, æterisk olie eller kosttilskud fremstillet af tørret og formalet harpiks let tilgængelige. Moderne forskning har vist, at de gamle grækere vidste af erfaring, at tyggegummi har antimikrobielle, antifungale og antiinflammatoriske egenskaber. Det indeholder en lang række gavnlige forbindelser (især terpener), så det er ikke rigtigt en overraskelse, at det ser ud til at have så vidtgående effekter.

Mastic tyggegummi og tandhygiejne

Når du vender tilbage til dit spørgsmål, Bill, er svaret ja. Ud over at friske pusten ud synes tyggegummi at forbedre mundhygiejnen. Mere specifikt viser flere undersøgelser, at tyggegummi i 5, 10 eller 15 minutter. reducerer niveauet af bakterier som f.eks streptokokker, lactobaciller, og prevotella, som vides at forårsage tandfald. Ingen af ​​forskerne fulgte op med deltagerne længe nok til at se, om de udviklede færre hulrum eller andre problemer i fremtiden, desværre.

En lille undersøgelse viste også, at tyggegummi tre gange om dagen i 20 minutter over en uge reducerede plak i forhold til et placebogummi. Deltagere i denne undersøgelse var dog forbudt at børste tænder eller udføre anden mundhygiejne.

Konklusionen er, at tyggegummi sandsynligvis har mindst nogle fordele ved tandhygiejne. Der er ingen skade ved at spørge din tandlæge, om det kunne hjælpe med din specifikke bekymring.

Andre fordele ved Mastic Gum

Takket være de førnævnte gavnlige planteforbindelser rækker de sundhedsfremmende virkninger af tyggegummi langt ud over din mund. Der er behov for mere forskning (et almindeligt afståelse omkring disse dele), men tyggegummi viser løfte om en række forhold, herunder:

Sår

En undersøgelse foretaget tilbage i 1984 viste, at mennesker, der tog 1 gram mastikpulver hver dag i to uger, signifikant forbedrede sårsymptomer og viste flere tegn på helbredelse end kolleger i placebo -tilstand. Siden tyder flere bevislinjer på, at tyggegummi og nogle af de enkelte komponenter deri effektivt kan bekæmpe H. pylori. (Resultaterne her er imidlertid blandede, og nogle undersøgelser viser ingen effekt.) H. pylori bakterier er ansvarlige for langt de fleste sår i både maven og tyndtarmen.

Kræft

H. pylori er også en risikofaktor for at udvikle mavekræft, selvom der ikke er direkte bevis for, at tyggegummi er nyttigt til forebyggelse eller behandling.

Når det er sagt, har et stort antal undersøgelser vist, at tyggegummi og mastiksolie er cytotoksisk (bogstaveligt talt “celledrab”) for kræftceller, herunder tyktarm, lunge og bugspytkirtelkræft og leukæmi. Forskere har identificeret en række veje, hvorved mastiksforbindelser standser kræftspredning ved at lette apoptose. Hidtil har denne forskning været begrænset til in vitro -undersøgelser (undersøgelser ved hjælp af celler) og musestudier, så det er for tidligt at vide, om tyggegummi ville bekæmpe kræft hos mennesker. Alligevel er det interessant.

Chrons sygdom

To små undersøgelser viste, at indtagelse af mastiktilskud (2,2 gram om dagen i fire uger) reducerede inflammatoriske cytokiner hos patienter med aktiv Chrons sygdom.

Høje lipider, blodsukker og insulinresistens

Jeg klumper disse sammen, fordi det er, hvad en håndfuld tilgængelige menneskelige undersøgelser har gjort:

  • Sunde japanske mænd tog 5 gram mastikpulver eller placebo hver dag i seks måneder. Forskere fortalte også halvdelen af ​​mændene i mastikpulvergruppen at tilføje raske gåture tre gange om ugen. Sammenlignet med placebogruppen havde alle de mænd, der tog mastikpulver, lavere triglyceridniveauer efter tre måneder, men disse forskelle forsvandt med seks måneders mærket. Men efter seks måneder, begge mastikpulvergrupper havde signifikant lavere insulinniveauer og HOMA-IR, et mål for insulinresistens.
  • En gruppe mænd og kvinder i alderen 50 og derover modtog enten en høj dosis (5 gram om dagen i 18 måneder) eller en lav dosis (mindre end en syvende det beløb i 12 måneder). Total kolesterol og LDL faldt over tid i højdosisgruppen, men effekten var kun signifikant hos mænd.
  • Et hundrede og seksoghalvtreds mænd og kvinder med totalt kolesterol på over 200 mg/dl til start fik tildelt en placebo eller en af ​​tre formuleringer af tyggegummi. Efter otte uger havde deltagerne i en af ​​tyggegummigrupperne (men ikke de to andre) lidt lavere totalt kolesterol. Deres gennemsnitlige fastende blodsukker faldt også med 4,5 mg/dl.

Jeg ved, at nogle af mine læsere ikke vil være interesserede i at sænke kolesterolet som en selvfølge, og det er jeg med dig om. Jeg vil dog vove at sige, at selv de fleste lipidhypoteseskeptikere er enige om, at oxideret LDL er en risikofaktor for hjerte -kar -sygdomme. I den vene sammenlignede en in vitro -undersøgelse, hvor godt forskellige tandkød og harpikser er til forebyggelse af LDL -oxidation. Alle de testede stoffer var til en vis grad effektive, men tyggegummi gav mest beskyttelse.

Er der risici eller kontraindikationer for tyggegummi?

Mastic tyggegummi falder ind under kategorien “ting mennesker har brugt i tusinder af år, men som ikke er bevist sikre ved moderne standarder.” FDA regulerer det ikke, men der er heller ingen tegn på, at det udgør nogen fare, når det bruges som anvist. Gør med det, hvad du vil.

En vigtig ting at bemærke er, at mastik træet er medlem af pistacien familien. Alle med en træmøtrik eller anden trærelateret allergi bør undgå mastikprodukter, indtil de tjekker med deres læge.

Hvor kan man købe Mastic Gum

Som sagt er tyggegummi, olie og kapsler let tilgængelige online og i nogle naturlige fødevarebutikker. Ægte mastik kommer fra Chios og er opført som et produkt af beskyttet oprindelsesbetegnelse af EU, men efterlignende produkter dukker stadig op. Desværre kan det være svært at skelne mellem, hvad der er hvad, undtagen måske efter pris. Ægte mastik er ikke billigt. Det bedste du kan gøre er at kigge efter forsikringer om, at produktet kommer fra Chios, læse anmeldelser og købe fra en velrenommeret forhandler.

Så hvad siger du? Er du interesseret i at tjekke det ud? Mastic forbliver en elsket af nogle alternative sundhedskredse, selvom de kliniske data næppe er overvældende på dette tidspunkt. Prøv det, hvis dit mål er friskere ånde, en stærkere kæbe og muligvis mindre fordøjelsesbesvær. Gå ikke til at erstatte medicin mod mere alvorlige lidelser med tyggegummi endnu. Alligevel er der ingen grund til ikke at spørge din læge om at tilføje det til dit nuværende regime, hvis du er nysgerrig.

Chai_Tea_Collagen_Keto_Latte_640x80

Om forfatteren

Mark Sisson er grundlæggeren af ​​Mark’s Daily Apple, gudfar til Primal mad- og livsstilsbevægelsen, og New York Times bedst sælgende forfatter af Keto Reset Diet. Hans seneste bog er Keto for Life, hvor han diskuterer, hvordan han kombinerer ketodiet med en Primal livsstil for optimal sundhed og levetid. Mark er også forfatter til mange andre bøger, herunder Den primære plan, der blev krediteret med turboladning af primal/paleo -bevægelsens vækst tilbage i 2009. Efter at have brugt tre årtier på at undersøge og uddanne folk om, hvorfor mad er nøglekomponenten til at opnå og opretholde optimal wellness, lancerede Mark Primal Køkken, et ægte fødevarevirksomhed, der skaber Primal/paleo, keto og Whole30-venlige køkkenklammer.

Hvis du vil tilføje en avatar til alle dine kommentarer, klik her!

Source link

Advertisement