Mange ledige vil ikke arbejde: ‘Der skal strammes op nu’


Advertisement

Jobcenter København var ikke til meget hjælp, da rengøringsfirmaet ‘De 5 Stjerner’ henvendte sig med hele 450 ledig stillinger. De fik nemlig kun besat to af dem.

Det på trods af, at det lige nu er 24.000 jobparate ledige i København.

Men nu er det tid til at stramme op, lyder det fra Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Berlingske har talt med hende, da hun er ansvarlig for jobcentersystemet, og det er en alvorlig opsang, hun nu kommer med. Ikke kun til de jobparate ledige, men også til de ansatte i Jobcenter København.


Beskæftigelses- og Intergrationsborgmester i København Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard, vil have gjort noget ved Jobcenter København nu.


Beskæftigelses- og Intergrationsborgmester i København Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard, vil have gjort noget ved Jobcenter København nu.
Foto: Mathias Eis

Vis mere

»Der er ingen tvivl om, at der er blevet sendt et kraftigt signal om, at der skal strammes op nu. Folk må nu kigge sig i spejlet og spørge sig selv, om man har lyst til at være med til det. Hvis man ikke har lyst til det, tænker jeg de enkelte finder et andet sted at være,« siger Cecilie Lonning-Skovgaard om de ansatte til Berlingske

Efter at De 5 Stjerner kontaktede jobcentret, fik de nemlig kun en liste med 80 navne på. Herefter skulle rengøringsfirmaet selv stå for det hele. Og det viste sig at være noget sværere end ventet. Mange ville nemlig slet ikke til samtale, fordi de ikke ville arbejde med rengøring, andre smækkede bare på, og nogle ville slet ikke arbejde.

Hvorvidt det får konsekvenser for de ansatte på Jobcenter København, kan Cecilia Lonning-Skovgaard ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, men hun har igangsat en række initiativer, for at få løst problemet.

For eksempel skal alle ledige, der kommer på jobcentret, præsenteres for konkrete job, og så skal der laves flere indberetninger, når folk siger nej til job. Hvilke konsekvenser det så får at sige nej, har Cecilie Lonning-Skovgaard ikke uddybet.Source link

- Advertisement -