Luften var iskold: Nu er han brandvarm


Advertisement

– Vi vokser som hold, når vi kommer i Parken, mener Pierre Emile Højbjerg, der runder landskamp nummer 50 mod Israel. Antallet kunne have været betydeligt større, men to år ude i kulden mærkes på statistikken

TV-klippet er blevet helt ikonisk, selv om det nu er mere end seks år siden, han brød sammen foran rullende kameraer i Parken.

Det var stærkt og rørende TV, da Pierre Emile Højbjerg lod tårerne få frit løb, og han samtidig viste følelser i en sådan grad, at det helt sikkert overraskede mange danskere hjemme i stuerne foran fladskærmen.

En landsholdsspiller, der både viste sårbarhed og følelser. Dem havde man ikke set så meget af de foregående år.

Men Pierre Emile Højbjerg gik foran på den front, efter Danmark netop havde vundet 2-0 over Serbien.

Pierre Emile Højbjerg havde spillet sin blot syvende landskamp, og han slap de indre følelser fri, da kameraerne først rullede.

Han fremhævede Parken som en ganske særlig hjemmebane, selv om han ikke havde spillet mange kampe på banen.

En ære og stolthed er det for Pierre Emile Højbjerg at optræde for Danmark i Parken. Foto: Lars Poulsen.
En ære og stolthed er det for Pierre Emile Højbjerg at optræde for Danmark i Parken. Foto: Lars Poulsen.

I dag er Parken som hjemmebane og fæstning forstærket på mange måder. Ikke mindst efter det uhyggelige kollaps for Christian Eriksen mod Finland.

– Jeg føler, Parken giver os vinger. Der er noget særligt, noget helt elektrisk over stemningen i Parken, siger Pierre Emile Højbjerg.

– Som spillere vokser vi, når vi kommer i Parken. Vi er sammen om det, men det er tydeligt, at den stemning, der er i Parken, giver os noget ekstra energi ned i benene og ud på banen, siger han.

- Parken giver os vinger, mener Pierre Emile Højbjerg, der føler det er helt elektrisk at spille i Parken foran egne fans. Foto: Lars Poulsen.
– Parken giver os vinger, mener Pierre Emile Højbjerg, der føler det er helt elektrisk at spille i Parken foran egne fans. Foto: Lars Poulsen.

Mens Pierre Emile Højbjerg var ude to år under Hareide, spiller han i dag en hovedrolle på Kasper Hjulmands landshold.

– Pierre spiller med stort hjerte og enorm passion. Jeg synes, han også har udviklet sin personlighed meget markant.

– Det glæder mig specielt at se, hvor meget Pierre går op i, at vi hele tiden skal forbedre os på alle mulige områder, siger Kasper Hjulmand, der kalder midtbanespilleren meget vigtig brik både på og uden for banen.

Højbjerg så det meste af 1-0 sejren over Færøerne fra bænken. Han nåede dog at komme ind kort før tid, hvor han også fik en advarsel. Nu er han kun ét kort fra karantæne.

– Det var ikke lige, hvad jeg havde regnet med. Nu må jeg undgå at få flere kort i resten af kvalifikationen, forsikrer han.

Det kan blive hektisk med mange dueller på midtbanens motorrum mod Israel, der har imponeret Højbjerg med deres præstationer.

– Vi havde lidt bøvl med dem i udekampen. Lige nu har de momentum, de scorer mange mål og de har flere spillere med fart i fødderne.

– Men igen: De skal i Parken og mærke stemningen. Det skal være en fordel for os, siger han.

Pierre Emile Højbjerg kalder det en stor ære at spille på det danske landshold. Han bærer trøjen med stolthed. Tirsdag runder han landskamp nummer 50 mod Israel. Foto: Lars Poulsen.
Pierre Emile Højbjerg kalder det en stor ære at spille på det danske landshold. Han bærer trøjen med stolthed. Tirsdag runder han landskamp nummer 50 mod Israel. Foto: Lars Poulsen.

Tirsdag mod Israel runder han landskamp nummer 50. Den kunne være kommet langt tidligere, hvis ikke han røg i dybfryseren to år under Åge Hareide.

Fra oktober 2016 til oktober 2018 blev han slet ikke udtaget.

Med til Pierre Emile Højbjergs landsholdshistorie hører også momentet, hvor Hareide blev tosset efter 0-1 nederlaget til Montenegro, hvor han mente, at Højbjerg havde spillet for sig selv og ikke tænkt nok på holdet.

Der skulle gå to år før skårene blev klinket mellem dem.

Nu spiller Højbjerg som det mest naturlige i verden på den centrale midtbane, hvor han spiller en fremtrædende rolle i Kasper Hjulmands måde at spille på.

Evan Zahavi

Den 34-årige angriber er brandvarm og i storform for tiden. Han har scoret fem mål i de seneste to landskampe mod Østrig og Færøerne.

Mod Færøerne var det hans fjerede hattrick for Israel siden debuten i 2010.

Han er en ekstrem dygtig afslutter og med en særlig målnæse i feltet.

I den hjemlige liga er han startet med to scoringer i de tre første kampe for PSV Eindhoven.

Han har franskfødt far og derfor også et fransk pas. Men chancerne for landsholdsfodbold har trods alt været større for Israel, hvor han i dag også er anfører.

Manor Solomon

Teknisk er den 22-årige offensivspiller måske det stærkeste kort, som israelerne kommer med til Parken.

Han er hurtig, dygtig en-mod-en. Skarpe driblinger, hvor han kan gå både på yder- og indersiden af forsvarsspilleren.

Han er samtidig en dygtig afslutter og skal nok give den danske defensiv store udfordringer.

På klubholdet i Sahkhtar Donetsk har han udviklet sig som en af holdet markante, offensive profiler.

Mu’nas Dabbur

Som holdkammerat med Jacob Bruun Larsen og Robert Skov i Hoffenheim kender de alt til boksangriberens styrker.

Han møder frem efter to scoringer i de seneste to landskampe.

Han er måske ikke den mest iøjnefaldende spiller på banen, men han er, hvad man kan betegne som en rigtig boksangriber, der primært udfolder sig i straffesparksfeltet.

Med sine 181 cm kommer han ikke til at volde Simon Kjær og Andreas Christensen problemer i luftrummet.

 Source link

Advertisement