Legoklodsen er populær som aldrig før: ’Den perfekte coronavare’

– Den primære årsag ser ud til at være, at coronapandemien har været med til at give folk en tænkepause. Der tror jeg, Legos værdier; kreativitet, leg og læring, står meget skarpt og har været det perfekte produkt i en svær tid, siger Henrik Byager, der er kommunikationsrådgiver med fokus på livsstil og forbrug.

– Man føler som forældre, man gør noget godt for sine børn med Lego, så det ikke kun går op i YouTube og PlayStation.

Den pointe står ikke alene. Lego er nemlig også enormt nem at håndtere for både virksomheden og forbrugeren, lyder det fra DR’s økonomikorrespondent Casper Schrøder.

– Lego er den perfekte coronavare, fordi den rammer lige ned i at mennesker i hele verden har været tvunget til at finde nogle hjemlige sysler at tage sig til under nedlukningerne, samtidig med at den egner sig godt til netsalg og pakkepost.

Legos effektivitet forgylder dem

Men succesen kan ikke tilskrives coronakrisen alene. Lego selv har været enormt omstillingsparate i en svær tid, forklarer Casper Schrøder.

– Ingen virksomheder går så kraftigt frem uden selv gøre nogle ting rigtigt – at man har udviklet de rigtige produkter til det rigtige tidspunkt, at man er dygtig til at producere og distribuere dem uhyre effektivt, siger han.

Den effektivitet og øget interesse har resulteret i, at salget til forbrugere er vokset med 36 procent i det første halvår af 2021. Og det er endda i forhold til samme periode sidste år, hvor coronakrisen også buldrede derudaf.

Fortsætter Lego i samme tempo vil 2021 blive et rekordår for virksomheden.

Dine børnebørn vil også lege med Lego

Men nu hvor coronakrisen er afblæst herhjemme og verden i det hele taget begynder at vende tilbage til en mere normal hverdag, så vil Lego med høj sandsynlighed ikke være i samme høje kurs.

– Det vil blive mere normalt den kommende tid, nu hvor forbruget i verden også er ved at blive mere normalt. Mange lande genåbner, og man igen kan bruge penge på oplevelser, så vareforbruget vil nok falde en anelse tilbage, vurderer økonomikorrespondent, Casper Schørder.

Men på trods af det, så vil der nok også være Lego i mange børneværelser i fremtiden.

– De har fået opbygget en meget stærk position. Så når børn har fødselsdag og det bliver jul, vil der stadig blive givet Lego i gave. Så vi kommer stadig til at se mange generation med Lego i fremtiden, siger Henrik Byager, der er kommunikationsrådgiver.

Lego har i dag 4.300 ansatte i Danmark.

Advertisement

Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide