Hjem Politik Kræver fire måneders fængsel til Støjberg: ‘Det er simpelthen langt fra pladen’

Kræver fire måneders fængsel til Støjberg: ‘Det er simpelthen langt fra pladen’

af Extra Avisen
Kræver fire måneders fængsel til Støjberg: ‘Det er simpelthen langt fra pladen’

Anklagerne understregede også, at en minister naturligvis skal kunne trykteste embedsmænds vurderinger. Men at en minister ikke må trykke så hårdt, ‘at man kommer op på kanten af lovligheden og som her iværksætter en ulovlig administration’.

– Hvis det er sket, og man er så uheldig, så er der en pligt som minister, efter at være blevet gjort bekendt med problemstillingen, til at sikre, at situationen straks lovliggøres.

Ifølge anklagerne blev den ulovlige administration opretholdt i ti måneder.

Reference til Tamil-sagen

Sidste gang, Danmark havde en rigsretssag, var i midten af 1990’erne. Her sad justitsminister Erik Ninn-Hansen på anklagebænken for at have syltet sager om familiesammenføring til tamilske flygtninge.

Her krævede anklagerne en ‘betydelig, ubetinget frihedsstraf’. Ninn-Hansen endte med at blive idømt fire måneders betinget fængsel. Dommen blev gjort betinget på grund af hans helbred og alder.

Netop Tamilsagen blev der også draget en del paraleller til i den igangværende rigsretssag. Derfor blev Inger Støjberg også spurgt til, hvad hun egentlig tænkte om det, da anklagerne i dag var færdige med deres procedure.

– Jeg mener ikke, at der er ligheder mellem Tamilsagen og sagen omkring barnebrude, sagde Inger Støjberg.

– Den eneste lighed er, at vi i nyere tid indtil videre har kunnet finde ud af at rejse rigsretssager, når der var nogle udlændinge, som nogle mente ikke havde fået de rettigheder, som nogle mente, de skulle have.

I morgen har forsvarerne mulighed for at komme med deres afsluttende bemærkninger.

Til sidst har Inger Støjberg selv mulighed for at få ordet, inden sagen optages til dom. Den dom ventes afsagt i december – inden jul.

Source link

Flere Artikler