KoPio i panik: Mettes venner trækker 39 artikler tilbage


Advertisement

Netavisen Pio lægger sig fladt ned efter Ekstra Bladets afsløring af massiv plagiat

Netavisen Pio har tætte forbindelser med statsminister Mette Frederiksens parti, Socialdemokratiet. Foto: René Schütze

Det får nu konsekvenser, at et medie med tætte bånd til Socialdemokratiet har stjålet artikler med arme og ben.

Efter Ekstra Bladets afsløring af, at Netavisen Pio har kopieret store dele af mindst 39 artikler nærmest ordret, har Pios chefredaktør, Niels Jespersen, som først nedtonede problemet, taget affære.

Alle artiklerne er nu fjernet fra Netavisen Pio, og medarbejderen, der har produceret de i vidt omfang kopierede artikler, er hjemsendt. Det oplyser Niels Jespersen:

‘Eksemplerne, jeg har set, lever ikke op til de standarder, vi har på Netavisen Pio, og de krav, vi stiller til vores journalister. Derfor har jeg i dag hjemsendt den pågældende medarbejder og trukket de omtalte artikler tilbage,’ skriver Niels Jespersen i en artikel på netavisen.

I et interview med Ekstra Bladet svarede Niels Jespersen tirsdag, at han ikke mente, at Pio stjal andres levebrød:

– Vi føler os ikke forpligtede af, hvad en arbejdsgiverforening som Danske Medier har af regler, men vi tilstræber os på at være gode kolleger.

Nu har piben imidlertid fået en anden og mere alvorlig lyd:

‘Alle artiklerne er skrevet af den samme medarbejder, og vedkommende har i alle tilfælde behørigt krediteret de relevante medier, ligesom der er links til de originale artikler, men der er i flere tilfælde kopieret lange tekstpassager. Det beklager og undskylder jeg over for de berørte medier og journalister. Det er ikke en praksis, jeg har været vidende om eller har godkendt, men jeg har som chefredaktør ikke haft den fornødne opmærksomhed på de omtalte artikler. Det ansvar hviler på mig.’

——— SPLIT ELEMENT ———

Sådan har de planket andres indhold …

Swipe dig gennem artiklerne i galleriet…Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide