Hjem +18 Kløe Klitoris: Mulige årsager og behandling af vaginal kløe

Kløe Klitoris: Mulige årsager og behandling af vaginal kløe

af Extra Avisen
Kløe Klitoris: Mulige årsager og behandling af vaginal kløe


En kløende klitoris er ikke ualmindeligt og kan være naturlig afhængig af forekomsten, varigheden og sekundære symptomer, da det er relateret til kvindens nuværende helbredstilstand. Når en kløe opstår, bliver en lang række omstændigheder mistænkelige.

Hvad forårsager kløende klitoris eller vaginal kløe? At kende den rigtige årsag kan være nyttig til at håndtere det. For det første klitoris er en lille følsom del af det kvindelige kønsorgan, som sidder lige over indgangen til skeden. Dens høje følsomhed kan tilskrives tilstedeværelsen af ​​mange nerveender. Så når der er cltoris kløe, her er de mest sandsynlige årsager.

Klitoriskløe forårsager irritation

Klitoris følsomhed kan gøre den meget irritabel over for visse ting i kontakt med den. Det kan ske på grund af stoffet, som undertøjet er lavet af eller endda en ny sæbe eller vaskemiddel, som undertøjet er blevet vasket med. Under sådanne omstændigheder er det tilrådeligt at skifte den nye sæbe eller vaskemiddel til en anden.

Kløe i klitoris under seksuel ophidselse

En kløende klitoris har sandsynlighed for at opstå på tidspunktet for seksuel ophidselse. Dette skyldes, at når blodet strømmer til det, bliver klitoris lidt hævet og tilbøjelig til let irritation. Dette er grunden til, at en person kan opleve en midlertidig kløe lige før, under og efter være seksuelt ophidset. Dette er ikke et problem, da det kun er midlertidigt og går væk af sig selv. Men en vedvarende kløe i denne periode kan være et tegn på en underliggende infektion.

På grund af bakteriel vaginose (BV)

Denne vaginale infektion opstår, når niveauet af bakterier i skeden bliver ændret eller ubalanceret. Risikofaktorer for bakteriel vaginose omfatter:

 • At have samleje (især med en ny partner)
 • At have flere seksuelle partnere
 • Udskylning af skeden

Dette er nogle væsentlige årsager til kløe i klitoris. Bakteriel vaginose forårsager kløe ikke kun på klitoris, men andre områder omkring skeden og kommer med flere andre symptomer, så det er meget nemt at bestemme. Andre symptomer er brændende fornemmelse under vandladning, konstant brændende fornemmelse eller smerter i skeden, gråligt hvidt udflåd, en grim lugt (især efter sex). Hvis man har en eller flere af disse, er det tilrådeligt at opsøge lægen med det samme.

Candida (trøske)

Dette er en vaginal gærinfektion forårsaget af en overvækst af gær (candida), som får klit og andre vaginale dele til at klø. Det kommer også sammen med andre symptomer som tykt hvidt udflåd i udseendet af hytteost, smertefuld vandladning, en brændende fornemmelse, smertefuldt samleje, rødme og hævelse.

Lad os tage et kig på nogle af de risikofaktorer, der bidrager til forekomsten af ​​candida-infektion. Diabetes eller højt blodsukker, graviditet, udskylning eller kemiske vaginale vaske, indtagelse af visse antibiotika, visse p-piller, svagt immunsystem er nogle af dem.

Enhver person, der oplever alle eller nogle af disse symptomer, bør straks søge lægehjælp til behandling. Det vil i høj grad hjælpe dem med at overvinde årsagerne til kløe i skeden.

Lichen Sclerosus

Dette er en type hudlidelse, der påvirker kønsorganerne. Det kan også påvirke nogle dele af huden omkring brystet og overkroppen. Lichen sklerose menes at ske på grund af følgende årsager:

 1. Hormonelle ændringer
 2. Genetiske faktorer
 3. Et overaktivt immunsystem
 4. Beskadiget hud forårsaget af en skade

Dette forekommer ofte mere hos kvinder end hos mænd, især efter overgangsalderens begyndelse og er ikke-smitsom. Følgende kan forekomme i de berørte områder – blærer, blødninger, ardannelse, hvide pletter, rynkede pletter, modtagelighed for revner i huden og blå mærker. Hvis nogen af ​​disse symptomer bemærkes, bør den berørte person få en læge til at tjekke forandringerne på deres hud hver 6. – 12. måned.

Kløe Klitoris: Mulige årsager og behandling af vaginal kløe
Foto af Dainis GraverisUnsplash

Vedvarende Genital Arousal Disorder (PGAD)

Denne situation er overraskende mere almindelig hos kvinder end hos mænd. Det er en tilstand, hvor en person er vedvarende ophidset uden nogen seksuelle tanker eller form for stimulering. Fornemmelsen kan vare så kort som timer til så længe som måneder. Kvinder, der oplever dette, finder det mere ubehageligt end behageligt, da de ikke ligefrem ønsker at føle sig ophidsede og ikke frit kan diskutere dette med nogen åbent, heller ikke deres læger.

Denne tilstand er ledsaget af andre symptomer, som omfatter kløe i klitoris, kløe i skeden, snurren, dunkende, forhøjet kønstryksmøring, vaginal sammentrækning, orgasmer, en brændende fornemmelse. Visse faktorer eller aktiviteter, der kan bidrage til forekomsten af ​​denne tilstand, er angst, og stress, vandladning eller at være i en kørende bil kan alle udløse symptomerne.

Også mennesker, der lider af epilepsi, rastløse ben-syndrom og Tourettes syndrom, kan være mere tilbøjelige til at have episoder med PGAD.

Genital eksem

Dette kan påvirke ikke kun dele af skeden, men også balder og anus. Symptomerne omfatter klitoris kløe, vaginal kløe, udslæt, sår, tør/skorpet hud og brændende fornemmelse. Årsager til eksem i kønsorganerne omfatter stofallergi, medicin eller badesæbe.

Seksuelt overført infektion (STI)

Seksuelt overført infektion er en af ​​hovedårsagerne til, at man kunne opleve en kløende klitoris eller kønsorganer. Det kommer dog med andre symptomer som smerte og hyppig vandladning, vaginalt udflåd og dårlig lugt, rødme, blødende anus, kønsvorter og mundsår.

Vulvakræft

Når en person har kræft i vulva, kan der opstå flere andre ting udover en kløende klitoris. Disse omfatter tykkere, lysere eller mørkere områder af huden på vulva eller rødlige eller lyserøde områder af huden, vaginalt udflåd eller blødning, smerte eller brændende fornemmelse, et uhelende sår, klump på skeden. Ved forekomsten af ​​nogen af ​​disse tegn bør man straks se lægen for en bækkenundersøgelse.

Nu ved vi, at mange problemer, der går fra milde til meget alvorlige, er ført af en kløe i klitoris. Uanset hvad der er tilfældet, kan det være meget nyttigt at tilbyde en øjeblikkelig løsning på kløen før eller efter diagnosen. Så her er nogle løsninger.

Behandling af kløende klitoris

Her er otte forskellige måder, hvorpå du kan behandle en kløende klitoris.

 1. Aktuelle cremer som hjælper med at lindre klitoris kløe ved at bedøve kønsorganerne
 2. Antifungal medicin ordineret af lægen til vaginal gærinfektion
 3. Foreskrevet antibiotika til behandling af bakteriel vaginose
 4. Aktuelle steroidcremer til eksem
 5. Aktuel salve til Lichen Sclerosus som dulmer kløen og kurerer tilstanden
 6. Bær løst bomuldsundertøj for at holde dig fri af irritation og kløe forårsaget af stof
 7. Undgå at bruge kemiske sæber på skeden for at undgå irritation og vask kun med vand
 8. For personer med PGAD kan følgende behandlinger anbefales af en læge: topisk bedøvende creme, bækkenbundsøvelser, elektrokonvulsiv terapi (ECT), antidepressiv medicin, anti-anfaldsmedicin og kirurgi (hvis problemet skyldes nerverne). En kontrol og bækkenundersøgelse anbefales stærkt, hvis kløen på klitoris varer ved.

Flere Artikler