KLAR TIL RED IKKE LÆST Kronprinsesse Mary reagerer på Afghanistan-krisen: ‘Vi ser med i smerte.’


Advertisement

Kronprinsesse Mary kommenterede  krisen i Afghanistan, da hun åbnede Human Rights Conference i FN Byen i København.

»Lad os huske, at FN blev skabt for at forhindre det, der skete i Anden Verdenskrig fra nogensinde at ske igen. Desværre sker tragedier stadig. Og en af dem ser verden med smerte ske i Afghanistan,« sagde Kronprinsessen som noget af det første i sin tale.

Kronprinsessen sendte også en hilsen til folk, der bliver forfulgt ude i verden – som f.eks. de mange afghanere, der lige nu får trukket talibanernes stenaldermentalitet ned over sig igen.

»Denne konference handler om at forhindre, at mennesker bliver retsforfulgt for det, de tror på. For deres etnicitet. Eller for hvem de elsker,« sagde Mary.


Kronprinsesse Mary talte om Afghanistan.


Kronprinsesse Mary talte om Afghanistan.
Foto: Philip Davali

Vis mere

Kronprinsessen talte om alle minoriteter, der føler sig dårligt behandlet.

»Minoriteter har følt sig ladt i stikken og har følt sig diskrimineret. Men igen bør lades i stikken i vores fælles udvikling,« sagde hun.

Talen er den første af Kronprinsessens Pride-taler. Hun er protektor for World Pride og vil i den forbindelse deltage i flere arrangementer i løbet af ugen..

»Selvom vi skriver 2021 er der alt for mange LGBTI+-personer, der stadig er ofre for had, vold og diskrimination, mobning og dårlig behandling. Og denne kan vi ikke og vil vi ikke acceptere,« sagde Kronprinsesse Mary.

Kronprinsessen talte også om noget så privat som sex – og hvorfor fri seksualitet er så vigtigt for mennesker.

»Seksuelle rettigheder er noget af det mest intime og fundamentale af menneskerettigheder. Derfor er det kernen af menneskets værdighed,« sagde hun.

Kærlighed var også et stort omdrejningspunkt i talen.

»Kærlighed har altid været en af de største inspirationskilder. Kærlighed eller mangel på samme har ledt til krig og har ledt til dannelsen af alliancer. Og hvorfor? Fordi kærlighed i alle former giver os mening med livet. Kærlighed er fundamental for menneskerettigheder,« sagde Kronprinsesse Mary.Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide