Kim har fået nok: – Jeg ringer til politiet hver dag

Kim elsker regnvejret af én årsag: Så har han fred i sin lejlighed ved Sluseholmen. Foto: Henning Hjorth


Kim Hallas bor ved Teglholmen i København og har kun få timer i døgnet, hvor der er fred og ro. Resten af tiden er der ofte høj musik, fest, råb, skrig og skrald, og nu overvejer han at flytte

Mens de fleste danskere nok i øjeblikket håber på at stå op til solskinsdage, så håber Kim Hallas fra København hver eneste dag på regnvejr.

Alene af den årsag, at han så kan få lidt fred i sin lejlighed ved Teglholmen i København, hvor han bor. For når vejret er godt, så kan han stort set ikke være hjemme, fordi der hver eneste dag er larm og gang i den ved vandet.

Også selvom badning ved Teglholm Brygge er forbudt.

– Jeg føler, at jeg bor i en døgnåben svømmehal. Det er hver eneste dag i øjeblikket, og det starter tidligt om morgenen og fortsætter til sent ud på natten, nogle gange helt til klokken fem, fortæller Kim Hallas, der arbejder indenfor sikkerhedsbranchen.

Kim elsker regnvejret af én årsag: Så har han fred i sin lejlighed ved Sluseholmen. Foto: Henning Hjorth

Kim elsker regnvejret af én årsag: Så har han fred i sin lejlighed ved Sluseholmen. Foto: Henning Hjorth

Da Kim flyttede til området for seks år siden, var der ikke de store problemer. Det er taget kraftigt til indenfor de seneste tre år, forklarer han.

– Vi har intet imod, at folk hygger sig. Det er den der råben, skrigen og høje musik. Jeg har boet i København hele mit liv, og det har aldrig været sådan her før, siger Kim Hallas.

– Jeg ringer stort set til politiet hver dag, og jeg sidder og håber på regnvejr, så de holder sig væk.

– Går du nogle gange ned og beder folk om at skrue ned?

– Ork ja, masser af gange. Men det er sjældent, det hjælper. Så siger folk bare ‘Luk røven og skrub af. Gå op og luk dine vinduer’.

Skrald er også et stort problem i området, fortæller Kim. Foto: Privat

Skrald er også et stort problem i området, fortæller Kim. Foto: Privat

– Er larm ikke noget, man skal tage med, når man bor i København lige ved vandet?

– Ikke på den her måde, hvor det er hver dag. Jeg forstår godt, at de unge savner festivaler og har afsavn efter corona, men så må de tænke sig bare lidt om. De er bedøvende ligeglade, også med politiet.

Kim Hallas overvejer nu at flytte fra området, hvis ikke det snart bliver bedre. Han kunne godt tænke sig, at der blev sat skilte op med retningslinjer, og at TDC Pensionskasse, der ejer boligerne i området, ville skride ind.

Men ifølge Kim Hallas har de ikke gjort noget.

– Man bliver rigtig stresset af det, når man bor her og skal have dagligdagen til at fungere. Der er allerede flere, der er flyttet, og vi overvejer det også selv.

TDC Pensionskasse: Meget opmærksomme
Ekstra Bladet har spurgt hos TDC Pensionskasse, om de gør nok for at komme problemerne til livs.

I et skriftligt svar oplyser de, at det er politiet, man skal kontakte, når det drejer sig om de ‘nærved liggende offentlige områder’.

TDC Pensionskasse oplyser dog, at de i forhold til larmende beboere har en øget opmærksomhed på problemet.

‘Problemerne med støjgener i og omkring vores ejendom Teglholm Brygge i København, er noget vi er meget opmærksomme på, og vi forstår de frustrationer, der har været. For alle lejemål påhviler det lejerne at overholde den generelle husorden, der bl.a. fastsætter regler for støj og afholdelse af fester. Ved støjklager fremsendes altid skriftlig advarsel, der for tiden også følges op telefonisk pga. omfanget. Ved gentagne klager ophæves lejemålet. Derudover sender vi periodevis remindere til lejerne for at gøre dem opmærksomme på reglerne for området,’ lyder det.

Ekstra Bladet har spurgt Københavns Politi, hvad de gør for at løse problemerne med støj og fester, og om de kan bekræfte, at der er tale om en stigende tendens. Og det kan de.

– Vi har de seneste år set et stigende antal anmeldelser om høj musik, hvilket vi også har oplevet de seneste weekender. Det er forståeligt nok, at mange gerne vil ud og hygge sig med musik, men man behøver ikke at teste, hvor højt soundboksen kan spille for at have det sjovt. Er man i tvivl, om man spiller for højt, så skru ned for en sikkerheds skyld og tag hensyn, så beboerne i området ikke får ødelagt deres nattesøvn, siger Peter Dahl, politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi.

Ifølge politiet er der visse københavnske bydele, der er hårdere ramt end andre.

– Vi ved af erfaring, at nogle områder er mere udsatte for larm og høj musik end andre, og dem giver vi selvfølgelig ekstra opmærksomhed. Det er for eksempel Nordhavn, Indre By, Islands Brygge, og dele af Nørrebroparken, hvor Københavns Kommune netop har skærpet støjreglerne. Vores oplevelse er, at de fleste lytter, når vi beder dem om at skrue ned, og hvis ikke, følger vi op med påbud, bøde og i sidste ende kan vi beslaglægge musikanlægget, siger Peter Dahl.

Og problemerne er et stort fokusområde for Københavns Politi, lyder det.

– Vi har stort fokus på støj og høj musik. Det betyder, at vores patruljer holder godt øje med, at festerne på byens pladser og parker ikke stikker af, men vi vil også lave målrettede indsatser, hvis vi vurderer, at der er behov for det, siger Peter Dahl.

Kim nyder stilheden. Foto: Henning Hjorth

Kim nyder stilheden. Foto: Henning HjorthSource link