Jon Dahl og Malmö tager stort skridt mod CL-gruppespil


Advertisement

Den svenske storklub Malmö FF ligner et godt bud på en kommende deltager i Champions League-gruppespillet.

Onsdag aften vandt den skånske klub det første opgør i den afgørende playoffrunde mod bulgarske Ludogorets med 2-0 på hjemmebane.

Dermed står Jon Dahl Tomassons mandskab med et godt udgangspunkt før returkampen i Bulgarien på tirsdag.

Det eneste ærgerlige for danskerklubben er, at sejren ikke blev endnu større. Malmö skabte klart flest chancer og flirtede gevaldigt med yderligere en scoring.

I den anden ende formåede gæsterne kun en enkelt gang for alvor at sætte Johan Dahlin på prøve i Malmö-målet, men den tidligere FC Midtjylland-keeper viste klassen i slutningen af første halvleg, da han dykkede ned og reddede en ellers god afslutning til hjørnespark.

På det tidspunkt førte hjemmeholdet med 1-0, efter at serberen Veljko Birmancevic i det 26. minut havde braget bolden i kassen fra kanten af feltet efter en fiks og effektiv hjørnesparkskombination.

Veljko Birmancevic jubler over sit 1-0-mål mod Ludogorets. Bag ham er det danske Søren Rieks. Foto: 10600 Andreas Hillergren/ Tt/Ritzau Scanpix
Veljko Birmancevic jubler over sit 1-0-mål mod Ludogorets. Bag ham er det danske Søren Rieks. Foto: 10600 Andreas Hillergren/ Tt/Ritzau Scanpix

Tidligere i opgøret havde den danske EM-spiller Anders Christiansen ramt stolpen, mens Søren Rieks havde formøblet en friløber på grelleste vis. De to danske midtbanespillere spillede dog generelt en rigtig god kamp, og det samme var tilfældet for Lasse Nielsen i midterforsvaret.

Der blev også et dansk aftryk på kampens andet mål. Her var det Anders Christiansens hårde flugter, som kun blev halvklaret, og så kunne Jo Inge Berget glide bolden i mål på riposten.

På det tidspunkt var der spillet en time, og i de næste ti minutter satte Malmö gæsterne under tungt pres, men formåede ikke at kapitalisere yderligere af det.Source link

Advertisement

Advertisement