Johannes Langkildes billeder blev misbrugt: ‘Det rammer min troværdighed’


Virksomheden Kommunikationsforum har – uden tilladelse – brugt tv-værters billeder for at promovere egne kurser.

Det kom som et chok for nyhedsværten, da han blev gjort opmærksom på, at DR havde modtaget klager på ham. Det skriver Journalisten.

Klager, der gik på, at han, som vært på TV-Avisen, også tilbød kurser i krisekommunikation – noget, han aldeles ikke har noget med at gøre. Men det kunne man sagtens fristes til at tro, for Kommunikationsforum havde valgt et billede af netop Johannes Langkilde som blikfang for kurset.

»Jeg synes, det er ubehageligt at blive beklikket på det mest hellige, jeg har – min troværdighed,« fortæller han til B.T.


Johannes Langkilde.


Johannes Langkilde.
Foto: Claus Bech

Vis mere

Til Journalisten forklarer han, at det er et stort problem for både ham selv og andre, når man som offentlig person bliver misbrugt til kommerciel markedsføring.

»Jeg kan ikke stå den ene dag og bedrive medietræning og den anden dag have kilderne i studiet. Det giver et åbenlyst habilitetsproblem,« siger Johannes Langkilde til Journalisten.

Så snart han blev bekendt med brugen af sine billeder, kontaktede han Kommunikationsforum.

Kort tid efter blev det fjernet, og i teksten til kurset blev der gjort opmærksom på, at den kendte nyhedsvært ikke havde noget med kurset at gøre.

Til B.T. forklarer han, at han er ‘udmærket tilfreds med måden, det blev håndteret på.’

Johannes Langkilde understreger da også. at han bestemt ikke har nogen intentioner om at optrappe ‘en krig’.

»Jeg tror ikke, det er gjort i ond tro. Det har bare været tankeløst. Og så er det da paradoksalt, at det netop er en kommunikationsvirksomhed, der laver sådan en brøler,« fortæller han.

Det er ikke kun Johannes Langkildes billeder, der er blevet misbrugt i markedsføringen. Også TV 2-værten Charlotte Beder kunne på et kursus finde et billede af sig selv fra TV 2 News-studiet med titlen ’Sæt dagsordenen: Træn dine eksperter og fagchefer’.

Det bad hun mandag, gennem sin Twitter, om at få fjernet. Hvilket det blev.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Charlotte Beder, men det har i skrivende stund ikke været muligt.Source link

Advertisement