Italiensk dommer udsætter sag om udlevering af catalaner

En italiensk dommer har udsat sagen om den catalanske separatistleder Carles Puigdemont, som Spanien kræver udleveret fra Italien.

Domstolen afventer en beslutning fra EU-Domstolen.

Det oplyser en af Puigdemonts advokater mandag til nyhedsbureauet Reuters.

Puigdemont var blevet bedt om at møde op i en retssal på den italienske ø Sardinien mandag.

For ti dage siden blev han anholdt, da han ankom til øen.

Han var rejst til Sardinien fra Bruxelles i Belgien i sin egenskab af medlem af Europa-Parlamentet, oplyste en af hans advokater på det tidspunkt.

Normalt har medlemmer af Europa-Parlamentet immunitet og kan ikke retsforfølges. Men den immunitet stemte parlamentet i marts for at fratage Puigdemont.

Han har anket den beslutning til EU-Domstolen, der endnu ikke er kommet frem til en afgørelse. Det er denne afgørelse, den italienske domstol vil vente på.

Spanien kræver den tidligere catalanske regionschef udleveret til retsforfølgelse.

Han er anklaget for sammen med andre at stå bag en ulovlig folkeafstemning i 2017 om Cataloniens løsrivelse fra Spanien.

Flere af de andre catalanske politikere, som var med til at arbejde for Cataloniens uafhængighed, har fået fængselsstraffe på op til 13 år.

I mandagens udleveringssag på Sardinien argumenterede såvel anklagemyndigheden som Puigdemonts advokater imod at udlevere ham til Spanien, skriver nyhedsbureauet dpa.

Advertisement

Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide