Hjem +18 Hvordan omfavner man panseksualitet?

Hvordan omfavner man panseksualitet?

af Extra Avisen
Hvordan omfavner man panseksualitet?

Hvis du er stødt på ordet panseksualitet, undrer du dig måske over, hvad det præcis betyder?

Hvis du har googlet og læst dens definition fra Wikipedia, ved du måske, hvordan du definerer den. Selv da er mange spørgsmål ubesvarede.

Panseksualitet blev et husholdningsbegreb, da flere berømtheder begyndte at identificere sig selv som panseksuelle i de sidste par år. Men det er kun den ene side af historien. Selv nu forsøger flere mennesker at finde ud af, hvad panseksualitet betyder for dem og ikke for internettet eller nogen ordbog. Det er fordi begrebet seksuel orientering er langt mere kompliceret, end vi tror.

Uanset om du er panseksuel eller ej, kan det være yderst gavnligt for dig i det lange løb at vide, hvordan man omfavner panseksualitet. Her er forskellige måder, hvorpå du kan opnå det.

Få en bedre forståelse af panseksualitet

Når vi ser på panseksualitetens oprindelse i det tidlige 20. århundrede, var det et begreb under psykoanalyse¹. For at være præcis optrådte det først som panseksualisme i Journal of Abnormal Sexuality.

Dengang havde panseksualitet en helt anden betydning. I 1952 præsenterede kirken også panseksualitet som et begreb, der går ud over kristne værdier. Det var dog først efter 1990’erne, at panseksualitet begyndte at vinde accept, og forståelsen af ​​panseksualitet som begreb ændrede sig.

Panseksualitet² bringer i enkle vendinger en bred vifte af seksuelle oplevelser ind. Desuden er det et koncept, der voksede ud af aktivisme og blev en del af seksuel fluiditet. Panseksualitet er en form for identifikation, hvor en person er tiltrukket af mennesker af alle køn. Her bevæger denne tiltrækning sig ud over årsager, der er uafhængige af køn.

I løbet af denne tid havde panseksualitet en tæt tilknytning til BDSM og kink fællesskaber. Det er på grund af panseksualitetens afvigelse fra de traditionelle former for seksuel adfærd eller det såkaldte vaniljesex.

Lige nu har tingene ændret sig, og panseksualitet er ikke kun et begreb forbundet med BDSM og kink. I dag har betydningen af ​​panseksualitet flere nuancer og definitioner.

Hvert individ har ret til at komme med deres forståelse og identifikation af panseksualitet. Siden køn er flydende, giver panseksualitet dig muligheden for at omfavne den flydendehed. Du behøver ikke holde dig til en fastsat definition eller forståelse af panseksualitet. Her kan du kuratere en, der hjælper dig til at være dig. Det er endnu en måde at omfavne panseksualitet eller for den sags skyld enhver form for seksuel orientering.

Hver person har deres rejse

Hvordan omfavner man panseksualitet?
Foto af RODNAE Productions fra Pexels

Du kan bruge tid på at forstå din seksualitet. Det er fordi hver person har en helt anden rejse. Nogle gange kan du være i en fase af forvirring og måske endda finde det en udfordring at acceptere din seksuelle orientering. Det kan ske på grund af forskellige årsager. De omfatter gruppepres, manglende bevidsthed, forståelse osv.

Hvis du forsøger at forstå og støtte en, der er panseksuel, kan du også tage dig tid. For eksempel kan personen være din partner, ven, forælder, barn, søskende eller nogen tæt på dig. Selvom du vil støtte dem, kan du finde det udfordrende at acceptere forandringen med det samme.

Det er, når du skal huske, at du ikke skal være så hård ved dig selv, og alle vil begå fejl. Men den mest afgørende faktor her er, at du prøver, og du bør ikke stoppe med at gøre det. Med tiden kan du få en bedre forståelse af panseksualitet og anden seksuel orientering.

Du kan oprette din definition af panseksualitet

Der er ingen entydig definition tilgængelig for panseksualitet. Selvom flere bøger og ordbøger har defineret begrebet, giver det kun en grundlæggende idé om, hvad panseksualitet betyder. Du kan altid oprette din definition af panseksualitet, da hver person kan danne sig deres opfattelse af deres seksuelle orientering.

Derudover har du ingen forpligtelser til at forklare din seksuelle orientering til andre. Du kan dog gøre det baseret på dine præferencer. Nogle gange vil du måske forklare din seksuelle orientering til din romantiske partner for at sikre, at du er på samme side.

Nogle gange har du måske endda forvekslet panseksualitet med biseksualitet. Selvom begge er forskellige, udelukker panseksualitet og biseksualitet gensidigt. Mange biseksuelle identificerer sig selv som panseksuelle, og det sker også omvendt. Desuden er panseksualitet også et begreb, der kommer under paraplyen af ​​biseksualitet.

Det unikke ved panseksualitet er dog, at en panseksuel ikke fremmedgør nogen i deres seksuelle udforskninger. Vigtigst af alt skal du huske, at panseksualitet kun er en del af, hvem du er. Individet kan for den sags skyld være fra ethvert samfundslag.

Forbliv forbundet med dine kære og få støtte, når det er nødvendigt

Hvis du arbejder med din seksuelle orientering, kan du finde det udfordrende, især mens du er ung. Gruppepres, mobning, overgreb og andre sådanne problemer kan have en drastisk indvirkning på din mentale sundhed og dit velbefindende. Derfor er du nødt til at fokusere på dig selv og forblive forbundet med mennesker, der støtter og forstår dig.

Her kan du også modtage støtte fra organisationer i din skole, college eller samfund. Der er organisationer som LGBT Foundation³ og andre, der hjælper panseksuelle. Desuden, hvis du kan tilbyde støtte til andre i nød, så tøv ikke med at gøre det.

Flere Artikler