Hjalmer Larsen var ‘fucking ødelagt indeni’ efter faderens død: Derfor taler han sjældent om Kim Larsen


Advertisement

»Jeg havde for ganske nylig mistet min far og var fucking ødelagt indeni,« fortæller Hjalmer Larsen.

»Samtidig stod jeg med en karriere, der det sidste halvandet år var begyndt at gå godt, og alt det, jeg havde kæmpet for, siden jeg var 13, var begyndt at ske. Du kommer til et punkt, hvor du simpelthen ikke kan finde en enkeltstående følelse indeni, fordi det hele bare er kaos,« siger musikeren i TV 2-programmet ‘Toppen af poppen’.

Udtalelsen handler om sangen ‘Liv’, der blev skabt i det kaos, som 26-årige Hjalmer Larsen oplevede, da hans far døde i 2018.

Men den handler også om hans far. Nationalskjalden Kim Larsen, som den unge musiker ellers aldrig har talt særlig meget om offentligt.


Kim Larsen på Jelling Musikfestival i 2016.


Kim Larsen på Jelling Musikfestival i 2016.
Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

Vis mere

Og det har været et aktivt valg, fortæller Hjalmer Larsen i TV 2-programmet.

»I starten af min karriere sagde jeg nej til 90 procent af alt, jeg blev spurgt om. Jeg havde ikke rigtig bevist noget, så de var sådan: ‘Ja, du må gerne komme ind og spille din sang, men så skal vi også snakke om din far.’ Og jeg var sådan: ‘Tak for invitationen, men det skal jeg bare ikke’.«

Da den dengang 21-årige musiker begyndte at slå igennem i 2017 med singlerne ‘Hjem til en anden’ og ‘Hvis du går’, var det vigtigt for ham at bevise, at det var hans musik og ikke hans baggrund, der havde givet ham en plads på hitlisterne.

Også selvom den plads nok var kommet tidligere og med større overbevisning, hvis han havde sagt ja til de mange tv-tilbud. For som han selv siger med et smil i ‘Toppen af poppen’, så er det svært at slå sit navn fast, når man ikke gider give interview.


Alle deltagerne i årets sæson af 'Toppen af poppen'.


Alle deltagerne i årets sæson af ‘Toppen af poppen’.
Foto: Martin Sylvest

Vis mere

Og derfor måtte han gøre det på den gode gammeldags måde, hvor han knoklede igennem og tog på vejene med sin musik og lod den tale for sig selv.

Det er dog ikke, fordi han tager afstand fra sin far og den ‘forbandelse’, hans enorme kendisstatus har lagt over sønnens gennembrud.

»Jeg er enormt stolt af, hvad jeg kommer ud af. Jeg er så stolt. Jeg ved godt, hvor privilegeret jeg har været at vokse op på den måde. Musikken, men også kærligheden. Jeg har haft den perfekte barndom og ungdom og det tidlige voksenliv,« siger han.

Og da han først havde slået sit navn fast, turde han da også at tage imod lidt af sin fars stjernestøv, da han medvirkede på Kim Larsens allersidste album, ‘Sange fra første sal’, fortæller Hjalmer Larsen, der husker, hvordan faderen spurgte:

»’Nu kan jeg se, hvad der begynder at ske rundtomkring. Jeg hører dig i radioen, jeg hører fra mine folk, at nogle af dine ting er ved at gå guld, og jeg kan se, der begynder at komme folk, så nu tør jeg godt spørge dig, for jeg tror ikke, det kommer til at ødelægge noget for dig, for du har bygget det nu’,« siger han i tv-programmet.

»Og det var det største ‘ridderkors’, jeg kunne få – okay, det er rigtigt nok, det jeg har gjort nu. Og den stil tror jeg bare, jeg har kørt lige siden.«Source link

- Advertisement -