Her er bueskyttens tilhold: Truede med at dræbe forældre


Advertisement

Den psyskisk ustabile dansker, der er sigtet for femdobbelt drab, lagde revolver i forældres sofa og truede sidste år direkte med at dræbe sin far, viser norske retsdokumenter om hans besøgsforbud

Politifolk arbejder her på højtryk på gerningsstedet for drabet på fem mennesker i den norske by Kongsberg. En 37-årig dansker er sigtet i sagen. Foto: Hakon Mosvold/Ritzau Scanpix

Forældrene til den nu drabssigtede 37-årige dansker, der efter politiets opfattelse står bag fem drab i Norge, vidste allerede sidste sommer, at deres søn er potentielt livsfarlig.

Det fremgår af et tilhold fra Kongsberg og Eiker Tingrett, som Ekstra Bladet har læst igennem.

Dommerne nåede i juli sidste år frem til, at der var ‘fare for overgreb’ og ‘en strafbar handling’ rettet mod hans forældre, og hans besøgsforbud mod at opsøge dem blev derfor forlænget indtil udgangen af november 2020.

Retten tog især udgangspunkt i den psykisk stærkt ustabile mands uvarslede besøg 29. maj i sin danske mors og norske fars hus i Norge.

Revolver i sofaen
Parrets søn optrådte ved den lejlighed truende over for parret, og han truede ifølge dokumenterne direkte med ‘at dræbe sin far’. De bad han forlade matriklen. Men det nægtede han.

Danskeren lagde ‘igen en Colt-revolver, kaliber 4,5 mm. på forældrenes sofa, før han gik’, lyder beskrivelsen i rettens kendelse.

En handling som hans forældre opfattede som truende. Der var ifølge deres og politiets beskrivelse tale om ‘et funktionelt våben’.

Det indgik også i sagens behandling, at manden igen 11. juni opsøgte sine forældre og dermed overtrådte det nedlagte besøgsforbud.

Udover tilholdet fra sin familie findes er den 37-årige kun blevet dømt en gang ved de norske domstole siden 2003. Det drejer sig om en sag fra 2012, hvor manden, som har dansk statsborgerskab, blev dømt for et indbrud ved Kongsberg Tingrett.

Klokken halv et om nattenn smadrede han et vindu til Norsk Bergverksmuseum og stjal en nøgle.

Forinden havde han købt og røget hash. Det var han også tiltalt for.

I retten tilstod han uden forbehold, og han fik en dom på 60 dages betinget fængsel.Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide