Har taget Premier League med storm


Advertisement

– Med den fine start, vi har fået, og med vores stærke defensiv er vi blevet et hold, der er svære at score imod, siger Thomas Frank 

Se Thomas Frank, fortælle om Brentfords møde med Liverpool.

Mange fodboldeksperter har dømt dem til direkte nedrykning.

Selv om Brentford har det klart mindste spillerbudget i Premier League, har de ikke tænkt at overgive sig frivilligt.

Det har sæsonens fem første kampe været en klar indikation på. Brentford har på ingen måder været hverken ud- eller nedspillet på noget tidspunkt. Tilmed har de besejret både Arsenal og Wolverhampton.

Otte point efter fem kampe er en imponerende start for Thomas Franks tropper.

– Jeg er meget tilfreds og imponeret over den fine start, vi har fået. Det har vist, at vi er i stand til at konkurrere på det her niveau, siger cheftræner Thomas Frank til Ekstra Bladet. 

Christian Nørgaard – En stor profil og stamspiller.

Mathias Jensen – På vej retur til startformationen efter skadeperiode.

Mathias Zanka Jørgensen – Købt som gardering i det centrale forsvar.

Mads Bech – Et stort forsvarstalent, der aktuelt er skadet.

Mads Bidstrup – Marginalspiller, men har fået spilletid i sæsonen.

Gustav Mogensen – Angriberen med AGF-fortid har stadig sin debut til gode.

Mads Roerslev Rasmussen – Han har fået spilletid i Premier League, men er ikke førstevalget.

Luka Racic – Han har været udlejet, men har endnu ikke fået sit gennembrud i klubben.


Thomas Frank har været imponeret over, hvor stærkt et defensivt udtryk Brentford har haft i starten af sæsonen. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix.

Nu venter sæsonens hidtil største udfordring, når en af top-4 bejlerne fra Liverpool kommer på besøg lørdag.

– På papiret har vi ikke en chance mod hverken Liverpool, Chelsea, Manchester City eller Manchester United. Deres budgetter er mange gange større end vores. Men det er jo fodbold. Og på den rigtige dag, kan vi godt få point dem, siger Thomas Frank.

For ham er det nemmere at forberede sig til en kamp mod Liverpool frem for et møde med Burnely, fordi han har set Liverpools kampe så mange gange.

– Nøglen til at få stoppet Liverpool ligger i at lukke ned for de tre forreste (Mohamed Salah, Diogo Jota, Sadio Mané). Og det er i sig selv en stor udfordring.

– Crystal Palace gjorde det glimrende i lørdags mod Liverpool, men de lukkede altså tre mål ind efter dødbolde. Det skal vi undgå, ligesom vi skal sikrer os, at Liverpool ikke scorer omstillingsmål mod os, siger Thomas Frank.

Thomas Frank mener ikke Brentford på papiret har en chance mod Liverpool lørdag. Omvendt siger han, at det er fodbold. Og på en god dag kan Brentford godt få point. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix.
Thomas Frank mener ikke Brentford på papiret har en chance mod Liverpool lørdag. Omvendt siger han, at det er fodbold. Og på en god dag kan Brentford godt få point. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix.

Sammen med sin assistent Brian Riemer har Thomas Frank de seneste par sæsoner brugt mange kræfter på at få et stærkere defensivt udtryk på banen. Og det er lykkes rigtig godt.

– Hvis der er noget, som har imponeret mig i starten af Premier League-sæsonen, har det været, hvor få chancer, vi har givet væk.

– Vi er meget svære at skabe chancer mod, når vi har 11 mand bag bolden, siger Thomas Frank og pointerer, at Brentford aldrig bliver et hold, der kommer til at stå langt tilbage for at forsvare sig dybt.

– Vi vil gerne presse modstanderen højt, selv om vi er blevet dygtigere til at forsvare os, pointerer han.

Alle ved, at det handler om en overlevelseskamp i Brentford. For selv om starten har været fantastisk, kan tingene hurtig vende i verdens bedste liga.

– Vi er bevidste om, vi godt kan tabe fire kampe i træk. Derfor skal vi ikke gå i panik. Vores fokus bør hele tiden handle om, at vi skal slutte så højt som muligt i tabellen, siger Thomas Frank.

Hvis der er én spiller, der har imponeret Thomas Frank i starten af sæsonen, har det været Christian Nørgaard.

Den danske landsholdsspiller er på rekordtid blevet en profil i Premier League.

Fra sit udgangspunkt på den defensive midtbane er han en meget vigtig brik i Brentfords spil. Både når der skal forsvares og bygges op.

– Han placerer sig altid i den rigtige position og er super på bolden. Præstationen mod Wolverhampton i lørdags, var hans bedste i sæsonen.

– Jeg var på forhånd overbevist om, han ville gøre det godt i Premier League. Han har også præsteret på et højt niveau, selv om han kom lidt senere i gang, fordi han havde været til EM, siger Thomas Frank.

Christian Nørgaard har leveret stærkt i starten af sæsonen. Men det overrasker ikke Thomas Frank, der havde forventet midtbanespilleren ville markere sig stærkt i Premier League. Foto: Andrew Couldrige/Ritzau Scanpix.
Christian Nørgaard har leveret stærkt i starten af sæsonen. Men det overrasker ikke Thomas Frank, der havde forventet midtbanespilleren ville markere sig stærkt i Premier League. Foto: Andrew Couldrige/Ritzau Scanpix.

Mathias Jensen er startet lidt langsommere, fordi han kom hjem fra EM med en skade og derfor blev sat lidt tilbage.

Tirsdag spillede han for første gang i sæsonen 90 minutter, da Oldham blev besejret 7-0 i Liga Cupen.

– Han nærmer sig en startplads, men den fine start, vi har fået, har også betydet ekstra tillid til dem, der har spillet godt, forklarer Thomas Frank.

For nylig kom Mathias Zanka Jørgensen til som gardering til det centrale forsvar.

– Da vi fik Mads Bech skadet, måtte vi hente en erstatning. Zanka er rutineret og har niveauet.  

– Nu har vi fire stoppere på samme niveau, så må tiden vise, hvem der skal spille i fremtiden, siger Thomas Frank, der gav Zanka de første 90 minutter, da Oldham blev besejret 7-0 i Liga Cupen.
Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide