Hans tragiske forvandling blev billedet på fiaskoen


Advertisement

Luiz Alvarez tragiske forvandling efter sin kræftdiagnose blev symbolet på, hvordan myndighederne var tæt på at glemme ofrene for 11. september. Hans vidneudsagn var dog med til at få det hele ændret

Oprydningsarbejdet i forbindelse med angrebet på World Trade Center 11. september 2001 har haft katastrofale konsekvenser for tusindvis af mennersker.

Heriblandt afdøde Luiz Alvarez, der i 2019 blev symbolet på de amerikanske myndigheders fiasko. De giftige stoffer, der florerede i luften omkring ruinerne på Ground Zero, har gennem årerne vist sit grimme ansigt og kostet over 4000 mennesker livet.

Et af ofrene var Luiz Alvarez.

Den pensionerede politiefterforsker i New York Police Departments bombeenhed døde i juni 2019, men forinden nåede han at vidne i en afgørende kongreskomité.

Må aldrig glemme os
Samme år var Victim Compensation Fund, der sørgede for hjælper ofrene og deres familier med at dække sundhedsudgifter, ved at løbe tør for midler.

Og de amerikanske politikere stod ikke bare klar med checkhæftet for at tilføje flere penge til de ramte.

Men komikeren og tv-værten Jon Stewart satte sig i spidsen for at få tilført nye midler til fonden, og blandt andet takket være Luiz Alvarez stærke vidneudsag lykkedes det.

– I tvang mig til at komme herned dagen før min omgang nummer 69 med kemoterapi, og jeg vil sørge for, at I aldrig glemmer at tage jer af 9/11-ofrene. I lovede, at I ikke vil glemme os. Jeg sørger for, at det ikke sker, sagde Luiz Alvarez blandt andet.

Nåede det ikke
Forinden havde en tårevædet Jon Stewart tordnet mod Kongressen i Washington, da han mente deres behandling af heltene fra 11. september var pinligt for USA, ligesom han kaldte politikerne for skamfulde.

Halvanden måned senere blev en ny lov stemt igennem i Kongressen og underskrevet af daværende præsident Donald Trump, og den betød, at ofrene ville få tilskud fra starten frem til 2092

Men Luiz Alvarez nåede aldrig at opleve den store sejr. 18 dage efter sit vidneudsagn døde han.

Her kan du læse mere om, hvad der skete med de terrorister, der stod bag angrebet 11. september 2001.

Se flere billeder fra dagen herunder:

14 billeder fra 11. september vi aldrig glemmerSource link

- Advertisement -

Måske du kan lide