Hjem Sport Han har været til samtale hos Manchester United

Han har været til samtale hos Manchester United

af Extra Avisen


Den tidligere Barcelona-træner Ernesto Valverde har ifølge Sky Sports været til jobsamtale i Manchester United. Men kun som midlertidig kandidat. Mauricio Pochettino er favorit som permanent løsning

Mauricio Pochettino siger, han vil fokusere på PSG

Der blev løftet en del øjenbryn, da Manchester United søndag meddelte, at man nu var på jagt efter en midlertidig afløser for Michael Carrick, som midlertidigt har afløst Ole Gunnar Solskjær.

Til sommer vil man så finde en permanent løsning, lød det i forbindelse med offentliggørelsen af Solskjærs afgang.

Men selvom det bare er midlertidigt, kan det sagtens ende med at blive et prominent navn, der overtager tøjlerne frem til sommer. Ifølge Sky Sports har den tidligere Barcelona-træner Ernesto Valverde været til samtale angående den midlertidige stilling.

– Valverde er en af flere potentielle kandidater, som har talt med United, og det forstås, at andre prominente managere er inde i billedet til jobbet, lyder det fra Sky Sports.

Artiklen fortsætter under billedet..

Han har været til samtale hos Manchester United
Ernesto Valverde har en fortid på en af de helt store adresser. Foto: Joan Monfort/Ritzau Scanpix

 

Samme melding lyder fra The Guardian, ligesom også Manchester Evening News har spanieren i feltet over kandidater.

Ernesto Valverde var cheftræner i Barcelona i to et halvt år, inden han blev fyret i januar sidste år. Inden da stod han i spidsen for Athletic, Valencia, Olympiakos og Villarreal.

Pochettino permanent
Sky Sports og andre medier skriver desuden, at Mauricio Pochettino skulle være klubbens førstevalg som permanent løsning. Udfordringen er, at argentineren har en kontrakt med Paris Saint-Germain, der løber til 2023.

Ifølge Manchester Evening News skulle franskmændene have afvist englændernes første tilnærmelser.

Artiklen fortsætter under billedet..

Mauricio Pochettino kan være på vej retur til England, men ville ikke selv kommentere rygterne. Foto: GONZALO FUENTES/Ritzau Scanpix
Mauricio Pochettino kan være på vej retur til England, men ville ikke selv kommentere rygterne. Foto: GONZALO FUENTES/Ritzau Scanpix

 

Pochettino blev spurgt til spekulationerne, da han tirsdag var til pressemøde i netop Manchester forud for Champions League-kampen onsdag mod Manchester City.

– Min kontrakt er til 2023. Det er denne sæson og en sæson mere. Jeg er meget glad i PSG, og det er et faktum, lød det fra Pochettino, der nægtede at svare konkret på Manchester United-snakken.

– Det kan vi ikke tale om nu af respekt for min klub PSG. Hvad andre klubber gør, bekymrer jeg mig ikke om. Jeg vil ikke sige noget, for alt jeg siger eller ikke siger, vil blive brugt.

Mauricio Pochettino har en fortid i Southampton og Tottenham, og hans familie er stadig bosiddende i England, hvor sønnen Maurizio (ja, det hedder han) er på kontrakt i Watford.

Ekstra Bladet har set nærmere på de mest varme kandidater til jobbet som permanent Manchester United-manager


Manchester Uniteds kandidater

p730

 

Zinedine Zidane

I modsætning til mange af de øvrige bejlere til jobbet har Zinedine Zidane den fordel, at han er arbejdsløs og fri på markedet. Den 49-årige franskmand har flere gange været sat i forbindelse med Manchester United, når Ole Gunnar Solskjær har været presset.

Som træner havde Zidane stor succes ad to omgange i Real Madrid, hvor han blandt andet vand La Liga to gange og Champions League tre gange. Det må dog bekymre lidt, at Zidane selv har sagt op i Real Madrid to gange på tre år.

Desuden har det været fremme i engelske medier, at Zidanes bedre halvdel ikke er specielt tændt på tanken om en tilværelse i Manchester.

p730

 

Erik ten Hag

Ajax imponerer stort i Champions League, og derfor er Erik ten Hag naturligvis et varmt navn i europæiske storklubber. Hollænderen kom til Ajax fra Utrecht i 2017 og har også et par år som chef for Bayern Münchens andethold på cv’et.

Uheldigvis for Manchester United har han kontrakt med Ajax frem til sommeren 2023, hvorfor det vil koste en sum penge og et tovtrækkeri at få ham løst fra kontrakten.

p730

 

Brendan Rodgers

Kasper Schmeichels chef er også et af de helt hotte navne i bunken på Old Trafford. Leicester imponerede længe i sidste sæson, inden Brendan Rodgers tropper faldt sammen og måtte nøjes med en femteplads. Til gengæld vandt han FA Cup’en efter finalesejr over Chelsea.

I denne sæson peger pilen den forkerte vej, men interessen fra Manchester United skulle alligevel være reel.

Brendan Rodgers var tæt på at gøre Liverpool til engelsk mester i 2014, men endte med en fyreseddel et år senere. Han fik karrieren på ret køl i skotske Celtic, inden Leicester kaprede ham tilbage til England. Hans kontrakt løber helt frem til 2025, og han har flere gange understreget, at han er glad, hvor han er.

Men det skal han jo også sige.

p730

 

Mauricio Pochettino

Historien om argentinske Mauricio Pochettino er speciel. På papiret har han drømmejobbet i Paris Saint-Germain med stjerner som Neymar, Messi og Mbappé, men ægteskabet mellem den franske storklub og Pochettino er aldrig blevet rigtig lykkeligt.

Forholdet til sportsdirektør Leonardo er ikke godt, og hver gang PSG møder modgang starter fyringsrygterne.

I sommer var det angiveligt tæt på et comeback i Tottenham, som Pochettino revolutionerede fra 2014 til 2019, men franskmændene ville ikke lade ham gå ved den lejlighed.

Pochettino har et ualmindeligt godt navn i England, men altså også kontrakt i Paris til 2023.

p730

 

Laurent Blanc

Den tidligere franske landstræner er listens dark horse.

Efter to år som landstræner overtog han Paris Saint-Germain i tre sæsoner. Siden holdt han en solid pause på fire år, inden han takkede ja til jobbet i Qatar-klubben Al-Rayyan SC.

Næppe en karriereudvikling der får Manchester United til at klappe i hænderne, men med en fortid som forsvarsstyrmand i klubben tør man alligevel ikke udelukke, at Laurent Blanc kan komme i spil.

p730

 

Michael Carrick

Det er ikke så overraskende, at Ole Gunnar Solskjærs assistent bringes i spil, når der skal findes en afløser, men Manchester United rekrutterer næppe internt til managerjobbet.

Michael Carrick var en stor spiller på klubbens midtbane, inden han lagde støvlerne på hylden og blev assistent i 2018. Det er da også mere sandsynligt, at han får en lignende rolle under en ny manager. Indtil da får han chancen for at imponere som midlertidig løsning.

p730

 

Luis Enrique

Spaniens landstræner med en fortid i FC Barcelona bliver også nævnt og skulle ifølge Sky Sports være Cristiano Ronaldos bud på en ny chef. Portugiseren får dog næppe lov at beslutte, hvem der skal være manager i klubben – trods alt.

Det helt store problem er, at Spanien skal til VM næste år. Og det spilles meget uhensigtsmæssigt i november og december, fordi der er varmt i Qatar om sommeren. Dermed skal Luis Enrique droppe jobbet i Spanien fire måneder før VM, hvis han skal være aktuel i Manchester United.

p730

 

Massimiliano Allegri

Det vil være en gedigen overraskelse, hvis italieneren bliver ny mand i spidsen for Manchester United.

Klubben har godt nok luret på ham ad flere omgange, men Allegri vendte tilbage til Juventus i sommer, og med en kontrakt frem til 2025 er det ualmindeligt svært at forestille sig et nyt brud med Torino-klubben. Også selvom det ikke kører på skinner i Serie A.
Source link

Flere Artikler