Hjem Samfund Had og konspirationsteorier skaber uvenskaber

Had og konspirationsteorier skaber uvenskaber

af Extra Avisen
Had og konspirationsteorier skaber uvenskaber

Debat: Jeg kan godt forstå, hvorfor f.eks. regionsformand Stephanie Lose fik så flot et valg. Hun taler aldrig ned til hendes politiske modstandere. Hun betoner, at der er forskelligheder, men at de store udfordringer i Danmark og region skal løses i fællesskab. Derfor hersker der også et godt politisk klima i regionen.

Vi skal passe på vores demokrati. Jeg er stærk bekymret for den polarisering, der sker i den politiske debat for tiden især omkring minksagen.

Journalist Anders Langballe har beskrevet blodrusen og proportionsforvridningen, der udløses i medierne, når lemmingflokken af politiske modstandere og sensationsjagende journalister uden bevisførelse forsøger karaktermord på en toppolitiker ved at påstå løgn og bedrag.

Jeg troede faktisk, at Jakob Ellemann-Jensen var en ny, ordentlig mand i spidsen for Venstre

Det forstærkes af hæmningsløse udgydelser i de sociale medier og ekstremister på højrefløjen, som søger at pådutte statsministerens regeringsførelse lighed med nazistisk eller kommunistisk diktatur.

Jeg troede faktisk, at Jakob Ellemann-Jensen var en ny, ordentlig mand i spidsen for Venstre. Men han er åbenbart så trængt i sin egen position, at han har behov for at sige, at han ikke stoler på Mette Frederiksen. Intet mindre. Han påstår altså, at statsministeren lyver om sin håndtering af minksagen.

Måske skulle Elleman og hans meningsfæller medgive, at vi nok især fik en uheldig minksag, fordi kravet om ekstrem høj reaktionshastighed i kampen mod smitten efterlod regeringen og måske især centraladministrationen i en permanent stresstilstand, som formentlig ikke er oplevet nogensinde tidligere.

Minken blev set som en risiko for at Danmark blev et nyt epicenter for global smittespredning. Og hvilket motiv skulle statsministeren i øvrigt have haft til at handle uden lovhjemmel til aflivning af mink, for der var faktisk et flertal klar til at skaffe hjemlen, hvis den manglede.

Flere borgerlige partier har allerede stemt for en rigsret mod statsministeren. På hvilket grundlag, må man spørge? Er der ikke nedsat en granskningskommission, der først lige er begyndt deres arbejde?

Alle bør besinde sig. Danmark fortjener ikke den øgede polarisering i dansk politik med politisk splittelse med udbredelse af hadefulde personlige angreb på landets statsminister og med udbredelse af konspirationsteorier, der bringer mindelser om trumpismens hærgen i amerikansk politik.

Vi oplever endda angreb, der ligner kvindefjendtligheden mod Hillary Clinton under slagordet ”Lock her up” (lås hende inde). Det er uværdigt og skammeligt.

Source link

Flere Artikler