Hjem Politik Første kuvert med sms-svar blev åbnet på valgdagen – gav først besked til kommission dagen efter

Første kuvert med sms-svar blev åbnet på valgdagen – gav først besked til kommission dagen efter

af Extra Avisen
Første kuvert med sms-svar blev åbnet på valgdagen – gav først besked til kommission dagen efter

Det stod allerede klart på valgdagen den 16. november, at det ikke var lykkedes at genskabe sms-beskeder fra en af topfolkene i Statsministeriet.

Det fremgår at et svar til Folketingets retsudvalg. Det var departementsråd Pelle Pape, som fik svar den 16. november, altså på dagen for kommunalvalget.

“De konvolutter, der vedrørte departementsråden i Statsministeriet, blev åbnet tirsdag den 16. november 2021, mens de konvolutter, der vedrørte henholdsvis statsministeren, departementschefen og stabschefen i Statsministeriet samt departementschefen i Justitsministeriet, blev åbnet onsdag den 17. november 2021,” står der i svaret.

Selv om Pelle Pape altså allerede fik at vide den 16. november, at det ikke var lykkedes poltiet at genskabe hans sms-beskeder, fik Minkkommissionen først beked dagen efter.

“Samtlige personer meddelte resultatet af politiets forsøg på genskabelse til Justitsministeriet den 17. november 2021, hvorefter ministeriet videregav oplysningerne til Minkkommissionen.”

Minkkommissionen har oplyst til DR Nyheder, at den ikke havde udtrykt et ønske om at få et samlet svar fra de fire personer.

Source link

Flere Artikler