Fordelene ved en trambolin

mor og søn hopper og får fordelene ved rebounding trampoliningNogle af mine kæreste barndomsminder kredser om min nabos trampolin. Det var en usikker, vid åben, enorm monstrositet af en trampolin. Der var intet net (det var trods alt 60’erne), fjedrene var udsatte og virkelig gode til at fange fejlrige kropsdele, og det var bekvemt placeret lige ved siden af ​​en 5 fods væg, som vi ville hoppe fra. Jeg mener, hvordan kunne du ikke? Det var lige der.

Du ville hoppe i timevis, du ville hoppe, indtil dine kalve var i brand. Du ville bruge timer på at forsøge at perfektionere frontflipen og derefter bagsiden. Du ville have dødskampe, hvor du og en anden fyr ville flyve mod hinanden fra modsatte ender af trampolinen, kollidere i luften og forsøge at banke den anden på ryggen. Vi kaldte det jousting.

Heldigvis var der ingen katastrofale skader. Ingen hjernerystelse, ingen hyperextenderede knæ, ingen revne ledbånd. Jeg kan ikke engang huske en knækket knogle.

Men aldrig forestillede vi os trampolinen som en måde at “træne”. Det var et sted at Spil.

Det viser sig, at ligesom alle de andre sjove ting, du gør som børn som at løbe rundt, kæmpe, klatre, cykle, hoppe, spille spil og sport, svømme og kaste ting, er trampolining blevet en legitim motionsform. Søg på Youtube, og du finder hundredvis af fuldstændige træningsrutiner og regimer ved hjælp af trampolinen. De kalder det “rebounding”, og det involverer normalt en lille trampolin i personlig størrelse, men det hopper hovedsageligt på en trampolin.

Fordele ved trampolintræning og rebounding

Hvad er fordelene ved trampolintræning eller rebounding?

Kardiovaskulær fitness

Hos astmatiske patienter blev rebounding på en trampolin sammenlignet med typisk aerob træning. Begge interventioner forbedrede konditionen og kardiovaskulær sundhed, men rebounding var endnu mere effektiv, hvilket øgede træningskapaciteten (VO2max) og lungeudånding og inhalationskapacitet i større grad.

Lav intensitet nok til alle

Selvom alle former for træning kan tilpasses den enkeltes kapacitet, fungerer nogle former bedre end andre. Du kommer ikke til at få den 72 -årige overvægtige hjerteanfaldsoverlever til at lave CrossFit WOD’er med høj intensitet. Du kommer ikke til at sætte den skrøbelige bedstemor på et tungt markløft -program. Du kan muligvis arbejde disse befolkninger op til mere intense ting, men du skal være forsigtig og bevæge dig langsomt.

Rebounding på en trampolin tilbyder en lav adgangsbarriere for næsten alle. Det er let på leddene. Det har “give”. Det er indbydende. Nogle trampoliner har endda støtteposter, du kan holde på, indtil din balance indhenter. Du kan sætte bedstemor eller hjerteanfaldsoverlevende med dårlige knæ på en trampolin og få dem til at hoppe på plads. Fødderne behøver ikke engang at forlade jorden, og de får stadig fordel.

For eksempel hjalp et trampolinprogram hos ældre kvinder med lav knogletæthed dem med at forbedre balance, styrke, gang og mobilitet. Det reducerede deres frygt for at falde i hverdagen – de følte sig generelt mere stabile. Det er ikke en lille bedrift.

Vævets smidighed og smidighed

Jeg tror meget på “like for like”. Hvis du har leverproblemer, har du måske brug for noget lever, der er højt i folat og cholin. Hvis du har ledproblemer, skal du spise mere kollagen eller knoglebouillon fremstillet af dyrefugter. Og hvis dit væv er stift og ikke-kompatibelt, måske hoppende på en smidig, smidig overflade med masser af give og masser af “flow” og “bounce” hjælper dit væv med at blive mere flydende, smidigt og smidigt.

Hos patienter med diabetisk neuropati i foden “vågner” rebounding på en mini-trampolin foden op, hvilket forbedrer fodmobilitet, plantartryk og fornemmelse.

Forbedret metabolisk sundhed

Trampolinering eller rebounding er træning, og motion forbedrer stofskiftet. Det viser, at du ikke behøver at slibe det ud på et løbebånd, mens kabelnyheder brænder på dig. Du kan gøre, hvad de fleste synes er behageligt og sjovt og ligefrem sjovt, som at hoppe på en trampolin i 30 minutter tre gange om ugen og se forbedringer i dine lipidtal, blodsukkerkontrol, insulinfølsomhed og taljeomkrets – selvom du har type 2 -diabetes. Selvom du er type 2 -diabetiker i det landlige Nigeria.

Selvom du har normal glukosekontrol, er en kort session på trampolinen en effektiv måde at reducere blodsukkerniveauet på. En rebounding -session kan erstatte “walk efter måltid for bedre blodsukker.”

Lymfestrøm

Lymfevæske er det medium, hvormed kroppen renser affald, immunceller, toksiner og andre uønskede efemeraer. Dens passive flow er relativt subtil eller endda svag. For virkelig at rydde lymfevæske skal du bevæge dig. Muskelkontraktioner rydder lymfevæske. Walking rydder det. Du ved, hvordan du nogle gange vil se de kinesiske bedstemødre gå i parken, svingende med armene og klappe sig selv på brystet og skuldrene? Det er en fantastisk måde at stimulere strømmen af ​​lymfevæske gennem kroppen.

En anden god måde at gøre det på er at hoppe på en trampolin. Endnu bedre, hoppe på trampolinen og lad dine arme hoppe rundt, som de finder passende. Kontroller dem ikke. Lad dem gå, hvor de vil.

Vågnethed

Vi har en lille trampolin, min kone elsker at bruge. Selvom jeg ikke rigtig gør det til “træning”, (jeg foretrækker personligt trampoliner i fuld størrelse), kan jeg godt lide at bruge det til hurtigt at give energi til mig selv. Det er en anstændig stand-in for min slackline, som jeg plejede at have oppe i baghaven i Malibu. Hvis jeg nogensinde ramte et hvil i dag, eller følte “forfatterblok” snige sig over mig, ville jeg bruge fem til ti minutter på slackline og være straks energisk og klar til at gå. Det samme sker med trampolinen. Jeg hopper rundt i fem til ti minutter og føler mig fantastisk.

For virkelig at vågne op og komme i bevægelse, prøv at trække vejret ind, ånde ud, holde vejret og derefter hoppe på trampolinen, indtil du får trang til at trække vejret. Bedste lille energizer jeg har opdaget for sent.

Kalvetræning

Problemet med kalvehøjninger er, at du skal gøre dem for hundredvis af reps næsten hver dag for at se resultater; kalvene er berygtede arbejdsheste, der kan tage masser af straf, før de ændres eller vokser. Det bliver kedeligt – i hvert fald for mig. En af de sjoveste måder at træne dine kalve på er at hoppe på en trampolin, helst en stor med dine børn eller børnebørn (ja, ja, det kan være farligt at hoppe med børn, så vær klog på det; dette er ikke lægehjælp , i øvrigt). Du vil have det så sjovt, at du ikke ved, at dine kalve er i brand.

Der er få kalvetræninger lige så effektive som en trampolin.

Det er sjovt

I ved det her om mig: Jeg værdsætter leg og ren nydelse af livet som en dyd. Udover at skabe en arv og følge en mission, er det at nyde godt af dette eksistensplan, hvorfor vi eksisterer. Sjov er et iboende godt. Det begrunder sig selv. At du får en god træning og forbedrer dit metaboliske helbred, balance, vævsbøjelighed og læg og taljeomkrets er selvfølgelig også rart.

Korrekt rebounding

På trods af den legende karakter af rebounding og hoppende på en trampolin, er der tips og køer at huske på.

Hold dig oprejst, når du hopper.

Du må ikke hoppe bøjet over i lænden eller bryde ved hofterne. Dette er ikke som at hoppe på flad, stabil grund, hvor du absorberer stødet med dine glutes og hamstrings. På trampolinen absorberer overfladen stødet. Hold dig oprejst med forlængede hofter og dine væv stablet oven på hinanden.

Gå med strømmen – kæmp ikke med trampolinen.

Folk kommer til skade, når de forsøger at kæmpe mod trampolinen. I stedet for rent faktisk at bruge rebounding -effekten af ​​trampolinen, forsøger de at lande på trampolinen som om den var jorden og absorbere stødet. Dårlig idé. Hop, land og spring igen, mens trampolinen kaster dig opad. Blive ved. Det er “rebound”, kan du huske? Returnering.

Hvis du bliver nervøs, fordi du hopper for højt, skal du gradvist reducere den højde, du hopper. Det er meget mere sikkert end at stoppe studsen helt.

Centrer altid dig selv.

Lad ikke studsen komme væk fra dig. Vær bevidst om, hvor du lander, og i hvilken retning du går. Land ikke med fødderne helt ude foran eller bagved dit tyngdepunkt. Det er de ting, som hyperextenderede knæ er lavet af. Bevar den kontinuitet langs din krop.

Varier dine afvisninger.

Du kan simpelthen hoppe lige op og ned, men jeg vil anbefale, at du får mere ud af oplevelsen, hvis du prøver forskellige stilarter med hopp.

Bounce fra venstre til højre.

Gør 180’erne og 360’erne.

Prøv en omgang eller to, hvis du er sikker på, at du kan holde den.

Gør jumping jacks.

Prøv enkeltbenstoppe.

Prøv bare at hoppe uden selv at forlade trampolinen. Det er mere en “pumpe” handling, og fantastisk på quads.

Vær kreativ, og så længe du forbliver tro mod de tre tidligere tips, vil du være okay.

Armbøjninger.

Dette er trampolins skjulte hemmelighed. Lav pushups på den. Normale, daglige pushups bliver utroligt vanskelige på en trampolin. Det er ikke et spring, men jeg var nødt til at nævne det.

Det er det for i dag, folkens. Har du nogensinde brugt en trampolin? Ville du? Giv dem et skud og lad mig vide, hvad du synes.

Pas på jer alle.

Mango_Jalapeno_og_Hawaiian-Style_BBQ_Sauces_640x80

Om forfatteren

Mark Sisson er grundlæggeren af ​​Mark’s Daily Apple, gudfar til Primal mad- og livsstilsbevægelsen, og New York Times bedst sælgende forfatter af Keto Reset Diet. Hans seneste bog er Keto for Life, hvor han diskuterer, hvordan han kombinerer ketodiet med en Primal livsstil for optimal sundhed og levetid. Mark er også forfatter til mange andre bøger, herunder Den primære plan, der blev krediteret med turboladning af primal/paleo -bevægelsens vækst tilbage i 2009. Efter at have brugt tre årtier på at undersøge og uddanne folk om, hvorfor mad er nøglekomponenten til at opnå og opretholde optimal wellness, lancerede Mark Primal Køkken, et ægte fødevarevirksomhed, der skaber Primal/paleo, keto og Whole30-venlige køkkenklammer.

Hvis du vil tilføje en avatar til alle dine kommentarer, klik her!

Source link

Advertisement