Fik du også den mystiske NemSMS i dag?


Mange danskere modtog i dag bunkevis af mystiske SMS-beskeder på deres telefoner

Nogle danskere har i dag modtaget en byge af fejlbeskeder
Nogle danskere har i dag modtaget en byge af fejlbeskeder

I dag fik mange danskere en byge af underlige SMS-beskeder på deres telefoner. Det var NemSMS-systemet, der havde fået grus i mekanikken.

NemSMS er systemet, der blandt andet bruges til at udsende beskeder til borgerne om, at et coronaprøvesvar er klar, minde om tider ved tandlægen og aftaler på sygehusene og i sundhedsvæsenet.

Danskere oplevede i dag, at få den rigtige besked om eksempelvis en aftale eller et prøvesvar, men til slut i beskeden var der indflettet lidt tekst fra en anden borgers besked, oplyser Digitaliseringsstyrelsen til Ekstra Bladet.

– Borgeren fik den korrekte besked, men med en forkert tekst i slutningen. Fejlen blev fundet rimeligt hurtigt, men for at sikre, at modtageren fik informationen, som stadig fremgik i starten af beskeden, blev det besluttet, at udsende alle de fejlramte beskeder, som lå i kø, mens systemet blev lukket og fejlrettet, fortæller Digitaliseringsstyrelsen videre.

Digitaliseringsstyrelsen slår fast, at der ikke er sendt personlige oplysninger rundt om andre borgere i de fejlramte beskeder.

Modtog 11 SMS’er
Fejlen i NemSMS-systemet endte med at sende en større strøm af beskeder til danskerne. I kommentarsporet på Region Syddanmarks Facebook-side, skriver en borger, at hun har modtaget 11 SMS’er med svar på en PCR-test

Region Syddanmark oplyser, at NemSMS-fejlen i deres område påvirkede OUH, Sygehus Lillebælt og Sygehus Sønderjylland og dele af psykiatrien.

Troede det var farlige SMS’er
Fejlen fik tidligere i dag Sundhed.dk til at udsende en advarsel om, at der var falske SMS-beskeder i omløb.

Ifølge Sundhed.dk skulle man passe på ikke at klikke på linket i beskederne.

– Der er i øjeblikket mange, som modtager NemSMS’er fra ‘sundhed.dk’. Det er ikke sundhed.dk, der står for udsendelsen af disse beskeder, så vi kan derfor ikke vide om det er phishing beskeder eller ej, skriver Sundhed.dk i en advarsel til danskerne, var den officielle udmelding.

Da det viste sig, at det blot var NemSMS, der fejlede, blev advarslen fjernet, oplyser Sundhed.dk.

Det er ikke usædvanligt at danske mobiler rammes af falske SMS-beskeder. I sommer advarede telebranchen mod et regulært SMS-angreb mod danske mobiler.Source link

Advertisement