Fanger bevæbnet med barberblade tager gidsler i svensk fængsel

Fanger bevæbnet med barberblade tager gidsler i svensk fængsel


To indsatte i et svensk fængsel har onsdag taget to ansatte som gidsler – angiveligt bevæbnet med tandbørster udstyret med barberblade.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Gidselsituationen udspiller sig i Hällbyanstalten i byen Eskilstuna, der ligger godt 100 kilometer vest for den svenske hovedstad, Stockholm.

Ifølge Aftonbladet forlanger fangerne at få stillet en helikopter til rådighed, hvis gidslerne skal løslades i god behold.

Kriminalforsorgen i Sverige oplyser til det svenske nyhedsbureau TT, at de indsatte har dækket for overvågningskameraer i fængslet.

– Lige nu arbejder vi på at få et tydeligere billede af situationen.

– De indsatte er dømt for alvorlige forbrydelser, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad de er dømt før, lyder det fra Jörgen From Nordin, der er sikkerhedschef i Kriminalforsorgen.

Ifølge Aftonbladet er de to gidseltagere begge dømt for drab.

Meldingen om situationen i fængslet kom klokken 12.20 onsdag, skriver TT.

– Kriminalforsorgens forhandlere, indsatsstyrke og politi er på plads, og situationen er fastlåst. Det her er meget alvorligt, siger Jörgen From Nordin.

Der skal desuden også være indkaldt hundepatruljer til stedet.

Det er ikke første gang, at Hällbyanstalten i Eskilstuna danner ramme om en gidselsituation. I 2004 tog to fanger en kvindelig ansat som gidsel, truede hende med et hjemmelavet våben og førte hende til en anden afdeling.

Her barrikaderede de sig, inden de indsatte efter seks timers forhandlinger gav op frivilligt. Kvinden fik ingen fysiske skader.

Fængslet i Eskilstuna er i sikkerhedsklasse 1. Det er den højeste sikkerhedsklasse, og fængslet håndterer derfor de mest risikofyldte indsatte.

Ifølge Kriminalforsorgen i Sverige har fængslet 98 pladser. Det skriver SVT.Source link