Hjem Verden Familie solgte hus for at komme til EU gennem Hviderusland: ‘Alle løj for os. Vi blev brugt i et politisk spil’

Familie solgte hus for at komme til EU gennem Hviderusland: ‘Alle løj for os. Vi blev brugt i et politisk spil’

af Extra Avisen
Familie solgte hus for at komme til EU gennem Hviderusland: ‘Alle løj for os. Vi blev brugt i et politisk spil’

Familien nåede ind i Polen, men siger, de blev fanget af de polske myndigheder og kørt tilbage i ingenmandslandet mellem de to lande.

– Jeg sagde, at vi var flygtet, men de slog min mand og sendte os tilbage. Jeg sagde, de skulle lade være at slå ham. Jeg græd, og mine børn græd, siger Jailan, mens hendes tre børn i alderen tre til seks år stille kigger på hende.

24-årig: ‘Jeg troede, min hustru skulle dø’

Familien er langt fra den eneste, som føler sig misbrugt af både smuglere og de hviderussiske myndigheder.

På en restaurant i den nordirakiske by Dohuk møder jeg 24-årige Zaid Ali, som sammen med sin gravide hustru forsøgte samme tur.

– Jeg regnede ikke med at få asyl i Europa, men jeg har ingen fremtid her, så jeg følte, jeg var nødt til at forsøge turen, siger Ziad Ali, der nu er vendt tilbage til Nordirak fra Hviderusland. (Foto: Michael S. Lund © DR Nyheder)

– Smuglerne løj fra begyndelsen til enden, siger han.

Han og hustruen lånte de næsten 160.000 kroner, deres tur kostede, af familiemedlemmer. De nåede da også ind i Polen, men derfra faldt smuglernes løfter fra hinanden.

– De sagde, vi skulle gå få timer. Det tog 60 timer igennem en skov i kulde. Jeg troede, min hustru skulle dø i kulden om natten, selvom jeg gjorde alt for at varme hende. Jeg har det som om, vi døde og kom tilbage, siger han.

Source link

Flere Artikler