Hjem +18 Et nærmere kig på dildomaterialer – Sådan ved du, at dit legetøj er kropssikkert

Et nærmere kig på dildomaterialer – Sådan ved du, at dit legetøj er kropssikkert

af Extra Avisen
Et nærmere kig på dildomaterialer – Sådan ved du, at dit legetøj er kropssikkert


Mens der ikke er nogen tvivl om hvordan behageligt sexlegetøj kan være – for par og enkeltpersoner – lidt regulering er på plads, hvilket fører til uheldige sikkerhedsrisici. Det er lige så vigtigt at vide, hvad du indsætter i dine åbninger, som det er, hvad du spiser, og hvad du putter på din hud (dvs. kosmetik). Her er en kort guide til kropssikkert og knap så sikkert legetøj.

Bedste sexlegetøjsmaterialer

De bedste materialer omfatter silikone, rustfrit stål, glas, lucite og borosilikat. Der er også nogle uventede poster på denne liste, som træ.

Stål

Rustfrit stål er ikke porøst, hvilket gør det nemt at rengøre. Det er også visuelt tiltalende. Du kan rengøre den med varmt vand og sæbe, blegemiddel eller endda stikke den i opvaskemaskinen. Aluminium er også almindeligt brugt til voksenlegetøj.

Borosilikat

Dette materiale er ideelt til sexlegetøj. Den tåler høje temperaturer ligesom rustfrit stål og kan vaskes i opvaskemaskinen med den. Det er hverken giftigt eller porøst.

ABS plast

ABS er almindeligt anvendt som et billigt materiale til sexlegetøj. Det er også helt sikkert. En ulempe er, at den kan være stiv og hård og ikke altid skabe de bedste fornemmelser. Derfor er smøremiddel uundværligt, når du bruger ABS sexlegetøj i plast. Der er billige materialer, der føles bløde og glatte, men de er – du gættede rigtigt – skadelige.

Glas

Glas er et af de bedste sexlegetøjsmaterialer. Nogle mennesker siger, at det er endnu bedre end silikone, fordi det er fastere. Den er glat, nem at bruge og kræver meget lidt smøremiddel, hvis nogen. Glaslegetøj ser også meget smukt ud, grænsende til kunstværker. De er nemme at rengøre og kan fryses eller koges. Rengør dem med sæbe og vand eller brug bare opvaskemaskinen.

Silikone

Silikone er et af de bedste materialer. Ikke alene er det sikkert, men det gør også legetøj mere fleksibelt og realistisk. Det er også meget holdbart. Alle disse fordele afspejles i prisen. En særlig anbefalelsesværdig variant er dual-density silikone, der garanterer fleksibilitet og fasthed på samme tid. Tag et kig på disse blød hud dildoer for at få en bedre idé.

Lucite

Dette materiales faste tekstur gør det ideelt til bækkenmuskeløvelser, såsom kegel-øvelser, bortset fra andre relevante anvendelser. Du kan vaske den i opvaskemaskinen bagefter.

Træ

Mens træ er meget sjældent som sexlegetøjsmateriale, bruges det nogle gange, så det ville være et godt valg, hvis du leder efter noget anderledes og unikt. Trælegetøj af høj kvalitet er færdigbehandlet med speciel dækning, hvilket gør dem ikke-porøse. Der er ingen risiko for at få en splint dernede. Dette legetøj har også en tendens til at se meget attraktivt ud.

Værste sexlegetøjsmaterialer

Denne kategori omfatter gelé, latex (mere specifikt gummi), PVC, vinyl og mere. Jelly er nok den værste gerningsmand. Dens eneste plus er, at det er billigt og næppe opvejer risikoen.

Grunden til, at det er så farligt, er, at det indeholder kemikalier kaldet phthalater, som vi kommer nærmere ind på senere.

Latex

Det er klart, at latex sexlegetøj er no-go, hvis du er allergisk over for latex. Gentagen brug af sådant legetøj vil forårsage udslæt, forbrændinger og udbrud. Det er klart, de fleste kondomer er lavet af latex, så hvis du bruger dem, kan du også bruge latexlegetøj. Vær dog forsigtig med gummi. Nogle legetøjsproducenter bruger stadig gummi til at lave dildoer. Det giver allergi og lugter dårligt. Det er også porøst, hvilket gør det umuligt at rengøre. Brug gummidildoer med kondom.

PVC

PVC er ganske overkommelig, men det indeholder også phthalater. De bruges til at gøre legetøj mere formbart og blødere. Ældre produkter er lavet af PVC eller vinyl, hvilket heller ikke er det bedste sexlegetøjsmateriale.

CyberSkin legetøj

Noget legetøj, der markedsføres som at have en “rigtig følelse”, er lavet af det, der er kendt som CyberSkin. Faktisk er de fleste penisstropper lavet af det på grund af den realistiske sensation, inklusive nogle modelleret på pornoskuespilleres private. CyberSkin (eller Fanta Flesh) er meget porøst, hvilket gør det nemt at blive inficeret. Porøst legetøj kan ikke rengøres, uanset hvor mange gange og hvor grundigt du vasker det.

Om usikre kemikalier

Et nærmere kig på dildomaterialer – Sådan ved du, at dit legetøj er kropssikkert
Foto af Dainis GraverisUnsplash

Kemikalier, der ikke er kropssikre forårsage udslæt, svie, kløe og endda vævsskade i tilfælde af langvarig eller for hyppig kontakt. Phthalater bruges til at binde materialer sammen og gøre plastik mere fleksibelt. Som nævnt findes de i gelé, PVC og nogle andre lovovertrædere på vores liste. Eksponering for disse kemikalier er blevet forbundet med astma, fedme, neurologiske tilstande, mandlig fertilitetsproblemer, type 2-diabetes og mere.

Mange produkter indeholder phthalater, ikke kun sexlegetøj. Folk har endda biprodukter i deres urin. Køb aldrig legetøj, der indeholder phthalater. Det meste moderne legetøj er mærket “phthalat-frit”, men ikke alt er fri for farlige materialer.

Hvilke kemikalier skal man passe på

Du skal også passe på phenol, trimethyltinchlorid, kulstofdisulfid, cadmium og toluen. Disse har været forbundet med problemer med centralnervesystemet og kan påvirke en person, der er gravid eller ammer.

Lad din næse føre

Igen opfordrer vi dig til at investere i legetøj af glas, silikone eller rustfrit stål. Du vil opdage, at de ikke lugter, når du åbner pakken. Det betyder, at der ikke blev brugt usikre, billige materialer. Omvendt, hvis du opdager en stærk lugt, indikerer det, at materialet kan være skadeligt for din krop.

Undgå porøst legetøj som pesten

Porøst sexlegetøj er en god vært for bakterievækst. Du kan ikke sterilisere porøst legetøj ordentligt, så alle slags bakterier vil blomstre og trives i dem. Hvis du ikke kan holde ud at smide et porøst legetøj ud, du elsker, så brug det sammen med et kondom.

Ikke-porøst legetøj er vandafvisende og glat. De kan vaskes i opvaskevand, i blegemiddel eller blot i kogende vand.

Vær ikke bange for at spørge

Når du surfer på en sexbutiks hjemmeside eller er fysisk i en butik, så stil spørgsmål om sikkerhed. Personalet skal være i stand til at besvare dem og hjælpe dig med at vælge det bedste og sikreste legetøj til dine behov, enten personligt eller via chat.

Flere Artikler