Endnu en udvist ankommet med evakueringsfly


Havde indrejseforbud til 2023

Københavns Politi har endnu en gang anholdt en person, der er smidt ud af Danmark, da han ankom med evakueringsfly fra Afghanistan via Pakistan.

Han er sigtet for at have overtrådt et meddelt indrejseforbud i DK og bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

– Det skyldes, at han havde overtrådt et meddelt indrejseforbud gældende til 2023, siger Rasmus Bernt Skovsgaard, der er ledende politiinspektør ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Søndag ankom et udvisningsdømt bandemedlem til Danmark med et evakueringsfly, efter han havde oplyst sin brors navn i Kabul. Han blev også opdaget under kontrollen i Københavns lufthavn.

Ekstra Bladet spurgte i den forbindelse Udenrigsministeriet, hvordan det kan lade sig gøre, at en udvisningsdømt snyder sig ombord på et evakueringsfly.

De oplyste i et skriftligt svar, at de ikke kommenterer enkeltsager i pressen, men at ‘screeningsprocessen i forbindelse med evakueringerne involverer flere danske myndigheder og gennemføres under særdeles vanskelige forhold i Afghanistan’.

‘Som det er blevet fremhævet flere gange, kan det derfor ikke udelukkes, at der vil blive begået fejl. Screeningen sker både forud for optagelse på evakueringslisterne og som opfølgning på ændringer, der foretages på jorden i Kabul, lyder svaret, der er sendt af pressevagten.

‘Inden afrejse fra Kabul gennemgås al tilgængelig dokumentation for de evakuerede, ligesom deres familieforhold søges afdækket. Denne mekanisme har i mindst ét tilfælde resulteret i, at en person med indrejseforbud i Danmark er blevet afvist i Kabul’, lød det fra Udenrigsministeriet.

 Source link

Advertisement